Perheterapeutti: Suurin osa sukuriidoista ratkeaa puhumalla

Sukulaisiaan ei voi valita, mutta heidän kanssaan voi tulla toimeen. Näin solmit sovun suvun kanssa.Lue koko juttu

Perheterapeutti: Suurin osa sukuriidoista ratkeaa puhumalla

Kommentit (7)

Vierailija

Jos vastassa on psyykkisesti sairaat ei mikään auta. Vaatisi myös vastapuolelta (ja itseltä kognitiivisia) taitoja.

Karvaasti pettynyt ja loukkaan...

Jos vastapuoli on sellasia jokka luulee saavansa ja voivansa tehdä ja sanoa mitä tykkää, eikä nää mitään väärää tekemisissään. Näin on minulle ja perheelleni käynyt. Välit ollu poikki jo vuosia. En tarvitse sellasia ihmisiä elämääni myrkyttämään, vaikka lähisukua ovatkin miehen puolelta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Pettymys oli kova kun tuli ilmi perinnönjaon seurauksena, että kaksi nuorinta sisarta syyttivät aiheettomasti ja tosi loukkaavasti asioista, jotka eivät olleet totta.

Syynä pelkästään ahneus ja kateus.Varsinkin nuorin sisaruksista osoittautui tosi kateelliseksi ja ahneksi. Kuvitteli ,että vanhemmat sisarukset pyörisivät hänen nenänsä ympärillä siten kuin hän halusi.

Kierron kasvaneen kanssa keskustelut täysin mahdottomia. 

Luulimme häntä rehelliseksi ja avoimeksi henkilöksi , osoittaui täysin toisenlaiseksi.

Elämänvale-paras vale

Kai sellaiset perhe- ja sukusotkut selviävätkin, jossa ollaan menty terapeutille puhumaan. Silloin on oikeasti ollut halu selvittää asia. Monessako perheessä näin on?

Uskoisin, että oma perheeni ei ole ainutlaatuinen siinä, että kaikki mahdollinen yritetään aina lakaista maton alle, minkään ei saa keikuttaa sitä hataraa kulissia siitä, että asiat ovat kunnossa. Sillä jos jotain kohtaa alkaa purkaa, voi se romahduttaa koko kuvion. 

Mistä tällainen johtuu, voi vain arvailla. Itse kokisin, että kun on oppinut elämään tukahduttaen kaikki omat toiveensa perinteiden, paikalliskulttuurin (ettei tulis vaan naapureille mitään sanomista), väärien odotusten, oman epävarmuuden yms. vuoksi, niin sellaista elämänkestänyttä umpiota ei missään nimessä saa naarmuttaa, sillä silloinhan ihmiset voisivat joutua kohtaamaan itsensä!!

Voi miten kurjia kokemuksia teillä, ikävä kuulla. Nimimerkin Elämänvale - paras vale huomio on totta, eli "mistä tällainen johtuu, voi vain arvailla". Kaikilla meistä on omat vaiheemme, jotka meihin vaikuttavat.

Miehen sukuun pettyny

Meillä juuri samanlainen tilanne. Välit ollu poikki vuosia. Eikä loppua näy. Tsemppiä! :-)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat