Salla Nazarenko: "Seksi on tärkeämpää kuin uudet verhot"

42-vuotias tietokirjailija asuu Helsingissä 11- ja 7-vuotiaiden tyttäriensä kanssa. Hänen kirjansa Ihana kiihko kertoo seksin merkityksestä.

Unohda kilot ja rypyt. Uskaltaudu nauttimaan, kehottaa tietokirjailija Salla Nazarenko.Lue koko juttu

Salla Nazarenko: "Seksi on tärkeämpää kuin uudet verhot"

Kommentit (10)

Vierailija

On niitä joilla halua on ja niitä joilla ei halua ole ollenkaan. Ja vaikka halua ei ole se ei tarkoita että jää paitsi jostain. Kummallista että toisten seksielämä kiinnostaa ylipäätä muita. En minä kärsi siitä ettei seksi kiinnosta.

 • ylös 35
 • alas 26
Vierailija

Miuulle seksi on ollut aina erittäin tärkeä osa avioliitossa Neljän lapsenkin äitinä aikaa aina löytyi ja tiedän, että piti avioliittomme koossa, vaikka mieheni joikin paljon ja oli monenlaista ongelmaa. Yleensä ain olin aloitteentekiä, joskus tuli rukkaset Ehkä olin jollain tavalla " rikkinäinen" kun ilman seksiä tunsin, että välillämme oli kuin suuri kuilu ja puuttui niin paljon vaikkakin juttelimme.

Nyt eletään vanhuutta ja mies sairastelee ja kaikki halut ovat kadonneet. Pitää minua toisinaan hyvänä, mutta niin se vain on, että kun toinen ei enää kykene niin vähiin jää kaikki ihanuus vielä kun seksielämämme oli mitä parhainta, tulee välillä kaipaus Olen jotenkin jäädyttänyt tunteeni ja haluni, mutta oppinut jotain uutta ettei seksi ainakin että mieheni  rakastaa mina, vaikka ei todellaan sitä sano kun kerran tai kolme vuodessa. Tietäähän tuon nyt sanomattakin

Mutta silloin nuorena liittomme olisi kyllä aika varmaan päättynyt en olisi kyennyt olemaan ilman seksielämä Ehkä elämä ja ikäkin kasvattanut minua Kerran silloin kun nuoruudess joku nainen vikitteli ja väkisin pussasikin, niin mieheni sanoi ettei voi kun on naimisissa. Jäi kaivelemaan ja kysyin, että pakstako kieltäytyi Vai meinaako aviolitto ja rakkaus niinkuin samaa asiaa. Kuulemma tarkoitaa

 • ylös 10
 • alas 5
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Pitääpä jatkaa vielä  Kävin myös kiukkuiseksi kun seksi  haluini ei vastattu ja sitten kurjaa kyllä oikein antoisien öitten jälkeen iäkäs tyäkaverini sanoi, että oletpa taas saanut. Nyt itse kyllä huomaan saman nuorissa ja olen siitä iloinen ja jätän kommentin sanomatta  Luojan kiitos nyt en ainakaan enää ole kiukkuinen vaan peitänkö kaiken ja hyräilen ja huokailen 

 • ylös 22
 • alas 17
Vierailija

Voi hyvänen aika. Jokainen avioeron kokenut ja sen jälkeen pidemmän tai lyhyemmän suhteen kokenut tietää saman asian: seksi paranee ja paljon.

Jokainen täyspäinen ihminen tietää myös, ettei edes tajunnanräjäyttävä intohimo ja seksi pidä kahta ihmistä yhdessä, jos he eivät muuten kohtaa.

Että kumpikohan edellä elämässä kannattaa mennä: "paneminen" mielessä vai etsien syvällisempää ja monipuolisempaa kiinnostusta, jossa nautitaan toisesta paljon myös fyysisesti? Kukin toki tyylillään.

 • ylös 12
 • alas 8
Vierailija

En ymmärrä koko jutun ideaa... Ajatteleeko kirjan toimittaja, että suurin osa ihmisistä EI nauttisi seksistä? Tai että valtaosa ihmisistä olisi jotenkin kovin estyneitä tai arkoja? En tiedä, millaiseen otokseen käsitys perustuu, mutta oma - toki rajallinen - kokemukseni ei kyllä ole yhtään tuon suuntainen. :-)

Vierailija

Olen kiitollinen kolumnistille (Nazarenko) tuosta kirjoituksesta. Jos rakastavassa parisuhteessa seksuaaliset tarpeet eivät lainkaan kohtaa, "puutteessa" elävä osapuoli ei kärsi ainoastaan seksin puutteesta. Hän kärsii siitä, ettei hän voi - paitsi saada - myöskään antaa rakkaimmalleen kaikkea. Itseänsä. Ihan kokonaan. Toinen  viestittää hänelle: "en kelpuuta sinussa kuin valikoimani osan". Sellainen nujertaa ihmisen sielua. 

 • ylös 10
 • alas 9
Onnellinen sinkku

Minä olen kuusikymppinen eronnut nainen . Erosta on kolme vuotta . En kaipaa kumppania ja enkä myöskään enää seksiä. Erosta olen selvinnyt ja koen juuri nyt eläväni elämäni parasta aikaa. 26 avioliittovuoden nautin itsenäisestä elämästä vailla minkäänlaisia parisuhde ongelmia. Niitä kun tuntuu melkein kaikillla pareilla olevan. Minulle on ihanat aikuiset lapset, suloinen lapsenlapsi ja hyviä ystäviä. En koe että minulta puuttuu yhtään mitään. Kirjoitin tämän siksi että me ihmiset olemme erilaisia myös seksihalujen suhteen ja sinkkuus voi olla ihan tietoinen valinta!

 • ylös 10
 • alas 2
Unna K.

"Unohda kilot ja rypyt. Uskaltaudu nauttimaan, kehottaa tietokirjailija Salla Nazarenko."

Ajatus ilmeisesti näillä  seksuaalisesta heräämisestä keski-iässä kirjoittaneilla naisilla se, että suurin osa naisista ei uskalla tykätä seksistä. Heiltä unohtuu, että moni nainen löytää kyllä seksuaalisuutensa ja seksuaalisen nautinnon jo nuorena.

Toinen juttu, mikä näissä pistää silmään on typerä yleistäminen. Kaikille seksi on tärkeää koko elämän jne. Todellisuudessa on kuitenkin aseksuaalisia ihmisiä, uupuneita pienten lasten vanhempia ja vapaaehtoisesti yksineläviä - kaikille seksi ole elämässä niin tärkeää.

 • ylös 19
 • alas 3
Äiti,vaimo,nainen

Ei se upea seksi kylläkään ole Se juttu. Meillä on upeaa seksiä, mutta kaikenlainen muu koskettaminen on kortilla. Sitä minä kaipaisin eniten, tuntea olevani rakastettu ilman seksuaalista pakotetta. Kun ainut kosketus tulee seksin aikana, olo on vajaa ja jotenkin halpa

 • ylös 14
 • alas 4

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat