Ilona Aarnio oppi mestariksi penninvenyttämisessä

56-vuotias Ilona Aarnio on viiden lapsen äiti ja kuuden isoäiti. Hän on kouluttautunut naurujoogaohjaajaksi, tunnekehoterapeutiksi ja ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi. Ilona asuu Helsingissä, tekee sekalaisia töitä ja osallistuu Lions-toimintaan.

Ilona Aarnio on ikänsä joutunut venyttämään penniä. Isosta perheestä hän ei silti ole halunnut tinkiä.Lue koko juttu

Ilona Aarnio oppi mestariksi penninvenyttämisessä

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Nannaeloveena

Anteeksi nyt vain, mutta miksi pitää tehdä lisää lapsia jos taloustilanne on huono.

  • ylös 10
  • alas 6
Popo

Tällaista se on suurella osalla ihmisistä. Itse elän säästeliäästi ja käytän tarjoukset hyväksi. Tokmanni, halpahallit ja lidlit käytetään hyväksi tietysti. Lehti luetaan kirjastossa. Kalliita ostoksia harkitaan ja niihin säästetään etukäteen. Vaikka olisi isot tulot en usko että ryhtyisin törsäämään. Lapsia on kolme ja olemme vuosien saatossa kyenneet säästämään heille melko mukavasti.

  • ylös 11
  • alas 2
MB

Hei. Tämä oli kyllä kivan positiivinen tarina. Elämä kun nyt on monilla taloudellisia vaikeuksia täynnä. Lapsia voi hankkia juuri niin monta kuin oikealta tuntuu. Tietysti siten, että kaikille riittää ruokaa ja vaatteita. Itse olen niin tottunut venyttämään penniä siitä asti kun muutin omille. En koskaan ottanut opintolainaa, vaan kävin töissä iltaisin ja elin säästeliäästi. Meni paljon kalapuikkoja ja makaroonia juustolla. Kun oli rahat ihan loppu niin kävin mummilla kylässä ja sain aina hyvää ruokaa. Lähetti usein mukaani tuoreita sämpylöitä tms. Koskaan en kehdannut rahaa pyytää. Nyt aikuisempana on tulot aika tasapainossa menojen kanssa. En uskalla ottaa mitään kulutusluottoja tms. Otin kerran oppimateriaaleja varten, kun halusin lisäkoulutusta ulkomailla. Siitä velasta oli vaikea päästä eroon. Opetan lapsilleni myös säästäväisyyttä ja kerron rehellisesti joka kerta jos rahaa ei ole. Muut matkustavat kulutusluotoilla perheen kanssa etelään joka vuosi. Monilla ei ole edelliset maksettu edes ennenkuin jo seuraavaa ollaan ottamassa. Meillä matkustellaan kyllä joka vuosi, mutta edullisemmin. Vaikka rahaa ei ole ylimääräistä paljon niin ruokaa ja vaatteita on. Myös vähän säästöjä lapsille, kun lähtevät pesästä. Se on vielä itsellä muistissa, kun en saanut mitään taloudellista tukea kun muutin omille. Sen haluan antaa omille lapsille, että ei tartte ensimmäistä vuotta nälkää nähdä. Teini-ikäisenä lapset nyt ovat ymmärtäneet hyvin , että raha ei kasva puussa. Tekevät hieman hanttihommia kesäkaudella ja tienaavat omaa taskurahaa. Selvästi miettivät tarkemmin mitä ostavat, kun omista rahoista on kyse. Rahattomuus stressaa monia ja kyllä se vaikuttaa myös hieman omaan onnellisuuteen tältä kantilta. Raha ei tuo sitä onnea, mutta tasapainottaa mielen jos sitä on tarpeeksi perusasioihin. 

Vierailija

Jostain syystä tässä ei kerrota sitä, millä rahalla ja miksi tämä perhe muutti Amerikkaan, jossa tietääkseni mies kouluttautui lentäjäksi. En ainakaan löytänyt tätä tietoa. aika oleellista, jos rahasta puhutaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat