Viilenikö ystävyys? Uuvuttavan ystävyyden saakin katkaista

Ystävyyden päättyminen voi sattua, mutta usein se myös helpottaa.Lue koko juttu

Viilenikö ystävyys? Uuvuttavan ystävyyden saakin katkaista

Kommentit (6)

Ex-höynäytettävä

Kokemusta on. Olimme lähes 10v ystäviä, kunnes minun selkäni katkesi. Minä olin aina se, joka hoiti hänen pyytämänsä asiat. Olin talonmies, lasten ja kissojen vahti, kuski, kuuntelija ja yleisnainen jantunen. Jos minä pyysin palvelusta tai apua sellaiseen hommaan mitä en itse osannut, niin harvoin, erittäin harvoin tämän "ystävän" aikataulusta löytyi aikaa minun auttamiseen. Lopulta kyllästyin pompottamiseen ja viimeisellä kaljottelureissulla avauduin hänelle näistä "ystävyytemme" epäkohdista. Eipä ole tarvinnut enää syöksyä keskellä yötä häntä auttamaan tai kiitämään lapsen vahdiksi. Olen helpottunut.

  • ylös 49
  • alas 20
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Minun on pitänyt laittaa ystävyys jäähylle juurikin tuon takia että koin olleeni toisen pahan olon kaatopaikka. Toinen kiitteli sitä että tulipa hyvä olo kun sai purkaa. Oma päivä usein meni pilalle sen henkisen oksennuksen vastaanottamisen jälkeen. Sanoin asiasta ja hetken sain olla rauhassa. Sitten toinen alkoi ujuttaa taas keskusteluun mukaan omia ongelmiaan jatkuvalla syötöllä. Vastavuoroisuus ei toiminut eikä enää edes huvita katsoa ko. ihmisen viestejä. Ystävyytemme on hiipunut. Toisaalta mietin oliko mitään ystävyyttä koskaan edes ollut olemassa, kun jäi olo että oli koko ajan toisen pahan olon likasankko. Olen helpottunut ettemme asu kovin lähekkäin.

  • ylös 46
  • alas 29
Vierailija

Taas näitä journalistisia helmiä. Jätä energiasyöppö, ystävyyden tulee olla täydellistä, jne. Kuulkaa ihmiset, täydellisiä ihmisiä ja ystäviä ei olekaan. Me kaikki olemme joskus energiasyöppöjä ja kaatopaikkoja. Syy siihen että elämään kuuluu surut ja tragediat, kuten ilokin. Viisas ystävä ymmärtää tämän. Hylkääminen on trendikästä. Ei se teistä kyllä hyvää ihmistä ja ystävää tee, jos hylkäätte kaikki jotka eivät juuri hetkessä toimi täydellisen ystävän tavoin.

  • ylös 15
  • alas 24
Vierailija

Ei niin. Itse asiassa ystävä on sellainen, jonka kanssa jakaa elämää erittäin mielellään, niin ilot kuin surut. Sitten on sellaisia ihmisiä, jotka erilaisin manipuloivin, syyllistävin ja pakottavin keinoin tarrautuvat kylkeesi ja syövät itsekkäästi kaikki empatiavarastosi. Ne saa jättää, ne eivät olleet alunperinkään ystäviä vaikka sellaiseksi itseään kutsuvat. Suuttuvat, kun pyydät hieman happea, menevät paniikkiin ym todella ahdistavaa. Tällainen "ystävä" jäi vihdoin taakse. Löysi uudet kohteet loputtomalle ja itsepintaiselle negatiivisuudelleen.

  • ylös 20
  • alas 6
Riippuu

Riippuu vähän. Toisaalta: Hädässä ystävä tunnetaan. Ei ystävyyden tarvitse kaikkina aikoina olla "tasapuolista". Joskus toinen voi tarvita minua enemmän ja toisinpäin. Mutta tietysti, jos toinen alkaa hyväksikäyttämään jollain tavalla, niin se ei ole oikein. Ja aina ystävänsä saa itse valita. 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat