Nastakengille Kela-korvaus, kiitos!

Talvellakin kävelystä tulee ihanaa kunnon nastoilla.

Kaatumiset aiheuttavat Suomessa vuosittain valtavasti sairaanhoitokustannuksia. Siihen olisi kuitenkin yksi hyvä apu!Lue koko juttu

Nastakengille Kela-korvaus, kiitos!

Kommentit (13)

Lopettakaa suolaus!

Ja mietitäänpäs sitten mistä se liukkaus tuolla teillä ja kaduilla johtuu. Suolasta!

Kävelen joka päivä tunnin parin lenkkejä koirani kanssa. Sekä suolaamattomilla että suolatuilla alustoilla. Ehdottamasti paras pito on suolaamattomalla alustalla. Suola tekee lumikerroksen pinnasta möhjöä ja saa aikaan sen, että alempi kerros liippaantuu jäiseksi. Möhjö jään päällä ja liukastumiset on taattuja.

Suola myös tekee sen, että maanteillä liukkaus pysyy reipusti nollakelin pakkasen puolellakin. Ilman suolaa pakkaskeli aiheuttaisi teiden pintaan jo kitkakerroksen. Suolatuilla teillä vielä lähes kymmenen asteen pakkasessa pinnat ovat käsittämättömän liukkaita. Ei mene fysiikan lakien mukaan oikein.

Pakkaslumi on kitkaista ja narskuu kivasti kenkien alla, suola saa lentämään pepulleen! Lopettakaa siis teiden suolaaminen.

Suola sekä aiheuttaa turhia kaatumisia ja kolareita että rapaannuttaa ja pilaa tieverkostomme ja ajoneuvomme, pienessä mittakaavassa myös kenkämme. Maahan kylvetty suola on luonnolle myrkkyä.

Jotkut tahot hyötyvät suolan levittämisestä merkittävästi. Ilmeisesti tässäkin hyväveliverkosto toimii. Miksi ei kukaan puutu tähän ongelmaan?

  • ylös 3
  • alas 12
Saltine

 Turha suolaa syyttää kaikesta. Meidän kylällä ei suolata, ja on niin liukasta. Ainoa tapa kulkea varmasti on käyttää nastakenkiä. Eikä nekään auta, jos tulee lunta jään päälle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Samaa mieltä! Askel kulkee samalla tavalla kuin kesäkelillä, kun ei tarvitse varoa, hipsutella ja liukastella.

Nastat saa

Tuohon loppuun: Narsk, narsk, narsk.. Myynnissä nastakengille sisäsuojukset. Esim. Intersport on kaupannut 29,90 eur/pr.

  • ylös 10
  • alas 5
Vierailija

Nastat saa kirjoitti:
Tuohon loppuun: Narsk, narsk, narsk.. Myynnissä nastakengille sisäsuojukset. Esim. Intersport on kaupannut 29,90 eur/pr.
Netistä löytyy vielä halvempiakin! Joten ei paha hinta ehjästä lonkasta =)

Narsk

Ei se sisätiloissa kuuluva ääni..vaan pahinta on se, kuinka nastat pilaavat lattiapinnat sisätiloissa.

Vierailija

Ei missään nimessä sisätiloihin nastoilla ilman suojuksia!!! Nastoista koituu hyvin äkkiä mittavat vahingot lattiapinnoille, vaikka Suomen talveen muutoin ovatkin mitä parhain hankinta.

Kiitos ajatuksista ja tiedoista! Nastakenkien sisäsuojukset kuulostavat käteviltä, jos pitää joskus liikkua vuoroon sisällä ja ulkona jäisellä pihalla. Mutta kummat ovat paremmat, nastakengät vai liukuesteet? Kertokaa!

Nastoilla sään estämättä

Kävelen nastoilla, monet tuttavani myös, eipä ole tullut mieleen kävellä sisätiloissa niillä popoilla. Nastoihin päädyin, kun basenji kiskaisi polulla joka oli sateesta liukas, ja kaaduin voimalla polun vieressä olleen pressun peittämän moottorikelkan päälle. Teholla heränneenä kuulin, että hengenlähtö oli ollut lähellä. Sairastin vuosia, ja kun jaloilleni pääsin, ostin heti nastakengät. Koirien kanssa kävelen edelleen ja pystössä olen pysynyt. Pimeällä en tosin enää liiku.. Nastakengät ovat oivat ja lisäävät turvallisuutta liikkuessa, eikä yksikään lattia ole kengistäni vinkunut eikä vahingoittunut. Katsoin tv:stä ohjelmaa, uutiset, joissa kyseltiin urheilukaupassa uusista nastattomista liukumattomista kengistä. Myyjä esitteli. mutta toimittajan kysyessä häneltä, millaiset kengät hän ostaisi itselleen, oli hetken hiljaista. "Totta puhuen, ostaisin silti nastakengät, ne ovat paremmat tosi liukkailla keleillä#.

Äityliini

Kuinka joku edes viittii puhua sisällä kulkemisesta nastoilla. Kauhulla kuuntelen sitä ääntä, kuinkahan vaan lattiat ja suojaavat vahaukset kärsii.

Vierailija

No niin, toimittaja voi asian esille otettuaan ryhtyä puuhaamaan kansalaisaloitetta ideansa puolesta!

Hoitsu

Joulupukki toi minulle Sievin jalkineen nastakengät, joita nastat saa korkoon unptetulla vevulla käännettyä koron sisään. Siis vain 2 jykevää nastaa korossa, mutta tuntuvat pitävän ERITTÄIN HYVIN! Työjalkineet, mutta suosittelen!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat