Lukijan kirje: Miten saisin vanhemmat lähelle?

Olen yrittänyt saada ikääntyvät vanhempani muuttamaan paikkakunnallemme, jotta voisimme auttaa heitä, mutta he eivät halua muuttaa.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Miten saisin vanhemmat lähelle?

Kommentit (5)

Vierailija

Oletko ajatellut että nykyinen kotipaikkakunta on heidän kotinsa? Ei monikaan halua muuttaa kotoaan pois. Ja kun vanhenee, muutos on monelle vielä vaikeampi kuin "aktiivi-iässä". En tohtisi painostaa vanhempiani muuttamaan paikkakuntaa, jolleivät he sitä halua (eivätkä he halua), enkä missään tapauksessa haluaisi että omat lapseni tulisivat kertomaan minulle missä minun on "parempi" asua. Herranen aika. 

  • ylös 16
  • alas 6
Vierailija

Ymmärrän huolesi täysin. Omakin äitini asuu melkein 500 kilometrin päässä ja odotan jo kauhulla aikaa, kun huomaan ettei hän enää pärjää. Mutta kuten edellinenkin kommentoija sanoi, ei tulisi kuuloonkaan että pyytäisin muuttamaan tänne. Eihän hän tunne täältä ketään, ei kaupunkia, ei paikkoja, ei ihmisiä, ei mitään muistoja missään! Olisi liikaa vaadittu - kuten myös se, että minä pakkaisin perheeni muuttoautoon ja muuttaisin sinne. Mutta ennemmin vaikka niin päin, jos olisi pakko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
"Itkijämummo"

Entä jos nyt lasten kasvettua koettaisit järjestää itsellesi aikaa käydä vanhempien luona. Itselläni on sama tilanne, kaikki neljä lastamme asuvat 500 km päässä. Kun heillä pieniä lapsia, käymme itse luonaan. Kolme heistä vierailee perheineen muutaman kerran vuodessa, yksi hyvin harvoin, mikä ikävä, vaikkei väleissä olekaan mitään.

Olemme miettineet lasten lähelle muuttoa, mutta oma elämä on toistaiseksi taloineen, kesäpaikkoineen, ystävineen ja harrastuksineen paikassa, josta lapsetkin ovat kotoisin. Olisi iso elintasomuutos etelän kalliisiin kaupunkeihin, kenties kerrostaloon. Lapset elävät joka tapauksessa omaan elämäänsä ja heistä olisi seuraa lähellä asuessakin korkeintaan kerran viikossa.

Kun olemme hoivakodin tarpeessa, silloin lienee hyvä muuttaa lasten lähelle, ei sitä ennen.

Tytär minäkin

Jos haluat auttaa vanhempiasi, niin järjestä heille apua sinne missä he asuvat. Kysy, haluavatko he palkata vaikka siivoojan ja tarjoudu maksamaan kulut. Tai jotain muuta juuri sinun vanhemmillesi sopivaa apua tai iloa arkeen. Nyt näkökulmasi oli hieman itsekeskeinen.

Moni meistä haluaa asua kotonaan, ja siihen jokaisella on oikeus ilman, että läheiset siitä pahoittavat mielensä.

Mieti, mikä sinua tilanteessa oikeasti surettaa ja mitä voisit sille tehdä. Ehkä huomaat, että tilanne onkin ratkaistavissa, kun mietit sitä myös muista näkökulmista.

Vierailija

Juuri kuten edellä on sanottu. Ilmeisesti vanhempasi eivät edes tarvitse apua, vaan kysymys on vain sinun omasta olostasi ja ehkä riippuvaisuudestasi. Ajattele hetki toisinpäin eli miltä tuntuisi itse muuttaa heidän lähelleen, miksei yhtä hyvin niin päin. Hyvät nuoret aikuiset, antakaa vanhempienne elää omaa elämäänsä, sen he ovat ansainneet.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat