Lukijan kirje: Lapsi nukkuu melussakin

Kun vauva totutetaan elämän ääniin, kotona voi olla vaikka yhteislaulutilaisuus, eivätkä vauvan unet katkea.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Lapsi nukkuu melussakin

Kommentit (6)

Siperia opettaa

Meillä oli lapsia joka lähtöön. Ei siinä ollut mahdollisuutta hyssyttelyyn. Siksi tiedän myös, että lapset oppivat nukkumaan melussakin.

Katsopa vaan ystävääsi, miten on, kun heillä on kolmas tai neljäs lapsi samassa tilanteessa. Tuskin enää silloin hyssytellään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
hellu

Lapsi nukkuu tosiaan melussakin ja sen vastapuolen nuorena epävarmana äitinä ja suorittajana koin, kun piti olla hiljaa. Nythän sitä tekisi kaikenlaista toisin, mutta ei voi ja onneksi elämä opettaa.

Vierailija

No kyllä vaan lasten unenlahjoissakin on eroa. Toiset vaan heräilevät herkemmin. Meillä molemmat lapset oli vauvana herkkäunisia ja heräilivät usein kesken päiväunien, jos ulkona koira haukkui tai mopot päristi tai sisarus kiljui, ja yöllä heräilivät myös tiheästi. Mutta nyt isompana nukkuvat sikeästi eivätkä herää kolinoihin ym. Lapset ovat nyt 5 ja 2,5v.

Vierailija

Lasten unenlahjoissa on eroja toki, mutta tottumisestakin on kysymys. Meillä on ollut huonounista väkeä, mutta silti ihan tarkoituksella on pidetty perusäänet päällä lasten nukkuessakin; silloisissa pienissä tiloissa hyssyttely olisi rajoittanut kaikkea tekemistä liikaa. Myöhemmin jo nyt isot lapset ovat muistelleet sitä miten mukava oli nukahtaa tuttuihin ääniin, aikuisten jutteluun, pieneen kolinaan ja askeleisiin. Siitä tiesi että turva oli lähellä. 

Supermutsi

Oletkohan jo itse unohtanut, millaista elämä pienen ihmisen alun kanssa on? Ehditte kyllä kyläillä, kun lapsi on vähän varttunut. Mielestäni olisi ihan kohteliasta edes yrittää ymmärtää uudessa tilanteessa olevaa tuoretta äitiä, eikä kirjoitella lehtien palstoille omista maanmainioista kasvatusvinkeistä. Kukin tekee tyylillään ja vauva-aika on herkkä vaihe myös tuoreelle äidille. Arvostelun ja ällistelyn sijaan voisit vaikka kunnioittaa vauvaperheen arkea ja jättää kyläilyt vähemmälle. Ihan yhdenkin vauvan kanssa voi olla raskasta, vaikka sinä suurperheen äitinä varmasti oletkin ollut sata kertaa tukalammissa tilanteissa ;)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat