Sipuli jääkaapissa + 12 muuta yleisintä jääkaappimokaa

Herätyskello säilyy parhaiten huoneenlämmössä, aivan kuten hunaja, oliiviöljy ja sipulikin.

Säilytätkö avattua pähkinäpussia jääkaapissa? Kannattaisi. Ota sen sijaan hunaja pois.Lue koko juttu

Sipuli jääkaapissa + 12 muuta yleisintä jääkaappimokaa

Kommentit (11)

kananmuna

Kananmuna jääkaappiin! miksi?? eihän ne kaupassakaan ole kylmässä. Ja jostain luin että juuri se lämpötilan vaihtelu (kaupassa ns huoneenlämmössä, kotona jääkaapissa) edesauttaa pilaantumista. Itsellä huoneenlämmössä ja hyvin on säilyneet

  • ylös 36
  • alas 15
Vierailija

Juuri luin, että oliiviöljy kannattaa säilyttää jääkaapissa, koska huoneilmasta öljy sieppaa vapaita radikaaleja ilmasta.... Mielipiteitä taitaa olla monia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ansu620

Meillä on leipä pussitettuna jääkaapissa alahyllyssä. Huoneenlämmössä kovettuu ja homehtuu parissa päivässä. Tämä on ihan kokemuksella todettu.

piiu

leipää ei jääkaappiin....tuoreena ei vaalea pidäkään olla paria päivää kauempaa ja tumma kyllä säilyy pidempään. Munista muistan lukeneeni, että säilyvyys ei muutu oli sitten jääkaapissa tai huoneenlämmössä.

Ellipsy

kauppiasystäväni sanoi jo aikoinaan että kannattaa miettiä missä ne tuotteet on esillä kaupan hyllyssä ja säilyttää samalla tavalla kotonakin. Kananmunatkin siis huoneenlämmössä, ihan jo siksikin että ainakaan jääkaappikylminä niitä ei suositella käytettäväksi leivonnassa

Tinttarallalei

Ainakaan ei kannata veivata huoneenlämmössä, jääkaapissa, huoneenlämmössä jne. Jos laittaa jääkaappiin, niin säilyttää ne siellä sitten myös :)

  • ylös 11
  • alas 6
Vierailija

Kananmunat ovat kaupassa huoneenlämmössä siksi että siellä niitä ei säilötä yli viikkoa, vaan ne menevät muutamassa päivässä kuluttajalle eteenpäin. Kananmunat säilyvät huoneenlämmössä, mutta säilyvät pitempään jääkaapissa.

Vierailija kirjoitti:
Kananmunat ovat kaupassa huoneenlämmössä siksi että siellä niitä ei säilötä yli viikkoa, vaan ne menevät muutamassa päivässä kuluttajalle eteenpäin. Kananmunat säilyvät huoneenlämmössä, mutta säilyvät pitempään jääkaapissa.

Hei Vierailija, hyvä huomio! Tuo on varmasti se oikea selitys.

Wannabe viljelijä

Jotkut yrtit pitää säilyttää huoneenlämmössä, kuten basilika.
Toiset taas säilyvät paremmin jääkaapissa, kuten tilli, persilja, ym. Myös salaatit.

Tomaatit myös nahistuvat jääkaapissa. Never ever sinne!

Kesäkurpitsa nahistuu hetkessä jääkaapissa, pöydällä säilyy jopa kuukauden.

Paprika nahistuu pöydällä. Omena kypsyy pian pöydällä, jos syöt vasta ensiviikolla, tai rakastat jääkaappikylmää omenaa, säilytä jääkaapissa, mutta varjele muut kasvikset sen etyleeniltä. Vaikka monesti väitetään että etyleenin lähellä voi kypsyttää raakoja tomaatteja tai avokadoja, niin ei voi. Etyleeni on pilaannuttava kaasu, ei kypsyttävä. Tomaatti menee omenan vieressä vihreästä ruskeaksi, kun taas itsekseen tomaatit menee vihreästä punaiseksi.

Sipuli on outolintu, että martatkin neuvovat säilyttämään kylmässä!? Se poimitaan maasta, kuivataan, letitetään huoneenlämpöön, vasta kun halutaan että lähtee itämään, se kylmäkäsitellään. Sama pätee valkosipuliin. Ehdottomasti huoneenlämpöön, hämärään, ilmavaan paikkaan. Eteläeuroopassa käytetään sipulipurkkeja, saviastioota joissa on alareunassa kolme reikää. Se sijoitetaan ruoanlaittopöydälle. Välillä niitä näkee Suomessakin, kuten omalla pöydälläni. Mutta kun ostaa kaupasta, jossa sipulia on säilytetty viikkoja/kuukausia kylmässä, niin lämpimään sipulipurkkiin nosto herättää ne kasvuun. Valitettavasti kaupan hevi-ihmisilläkään ei ole käsitystä säilytyksestä. Eräässä marketissa kysyin miten säilyttävät sipuleita, myyjä kertoi että sipulit tulevat keskusvarastolta isoissa säkeissä joista he kontittavat ne myyntivaunuun, jota säilytetään maitokylmiössä, kunnes edellinen sipulivaunu tyhjenee. Sitten kylmässä olleet sipulit viedään huoneenlämpöön myyntiin. Joskus sipulia menee paljon, ja ne tuodaan suoraan myymälään. Eli ihan sattumanvaraista, onko kauppa/keskusvarasto kylmäkäsitellyt sipulit huoneenlämmössä säilymiseen kelpaamattomiksi. Jos on kylmäkäsitelty, ne säilyvät paremmin jääkaappikylmässä. Omakasvattamat voi luottaen laittaa huoneenlämpöön, säilyy hyvin puoli vuotta, jolloin yleensä loppuvat kesken.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat