Mia Takula vapautti tarhakettuja ja maksaa siitä nyt valtavia korvauksia: "En tekisi mitään toisin"

Mia Takula vapautti tarhakettuja ja maksaa siitä nyt valtavia korvauksia: "En tekisi mitään toisin"

Sinikettu Otto asuu Eläinsuojelukeskus Tuulispäässä, jossa Mia Takula on käynyt vapaaehtoistöissä. Otto löytyi pyörimästä teollisuusalueelta ja otettiin kiinni poliisin luvalla. Otto lienee tarhakarkulainen, sillä sen jalat ovat vääntyneet, niin kuin häkissä kasvaneille ketuille voi käydä.

Mia Takula teki teininä valinnan, jonka seurauksista hän maksaa yhä. Miten siitä selviää?Lue koko juttu

Kommentit (17)

Säälin

Mitä kävi heille, joiden elämän ja elinkeinon tuhosit?
Mistä he karsivat rahat kasaan?
Minkälaiseen ahdinkoon ajoit tarhaajan ja hänen läheisensä?

He joutuivat kärsimään tekosistasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Turkistarhausta vastaan

Turkkia eivät tarvitse muut kuin eläimet, jotka elävät siinä turkin sisällä! Turkistarhaus on pelkkää eläinten kidutusta, ne elävät surkean elämänsä häkeissä, joissa ei mahdu edes kääntymään. Maailmassa on miljoona muuta tapaa elättää itsensä ja perheensä, kuin tuo eläinten kiduttaminen, minulla ei ole edes empatianpoikasta kyseistä elinkeinoa kohtaan. Ihmetyttää ihmisen julmuus, tässäkin asiassa. 
Ehkä kettujen vapauttaminen ei ollut paras ratkaisu, mutta aina ei parasta ratkaisua ole olemassa. Kenties niiden kärsimykset olisi pitänyt lopettaa siinä yöllisessä tapahtumassa, ja värjätä sen jälkeen niiden turkit niin, ettei niitä olisi voinut käyttää...mutta kaikista ei ole tappajiksi. 

Ei arvostusta

Oma osuus korvauksista olis ollu vaan 300 000mk 50000€ jos olis ollu haluja olis jo maksanut monta kertaa tuon summan. Ei vaan halua hoitaa asioitaan.

Vierailija

Rikos on aina rikos. On paljon parempia tapoja vaikuttaa kun vaania tarhaajia yms. Vaikka kaikki suomen tarhat lopetetaan eivät turkikset katoa. Ne tuotetaan jossain huonommissa oloissa. Sama lyhytnäköisyys leimaa muitakin eläinaktivisteja. Pitää vaikuttaa koko kuvaan, muuten voitetaan taistelu mutta hävitään sota. Itse laitan turkiskauluksen kaulaan jos se on suomalainen, ja mieluiten vielä luonnonturkis. Mutta minun ei onneksi tarvi ostaa enää ja omani on isoäitini isoäidin. Mielummin se kuin muovista valmistettu reuhka mikä kestää yhden talven. Hallittuja luonnollisia valintoja. Niitä planeettamme kaipaa.

Marrumaja

Oma osuus korvauksista olis ollu vaan 300 000mk 50000€ jos olis ollu haluja olis jo maksanut monta kertaa tuon summan. Ei vaan halua hoitaa asioitaan.[/quote]

Ei, yhteisvastuu velka-asiassa tarkoittaa, että niin kauan maksetaan kunnes velka on saatu maksettua. Eli jos yhdeltä ei saada esim. varattomuuden takia perittyä, maksavat kaksi niin kauan, kunnes koko summa 900 000 mk on täynnä. +tietysti kokoajan juoksevat korot ym. Käytännössä tuosta summasta ei niin vain selviydykkään. Joten älä viitsi lyödä jo lyötyä..

Kammax

Säälin kirjoitti:
Mitä kävi heille, joiden elämän ja elinkeinon tuhosit?
Mistä he karsivat rahat kasaan?
Minkälaiseen ahdinkoon ajoit tarhaajan ja hänen läheisensä?

He joutuivat kärsimään tekosistasi.

Vakuutuksista. Niistä ne yleensä saadaan, jos ovat asianmukaisesti asiansa hoitaneet.

Maalaismuori

Logiikka ei ole näiden "eläintenvapauttajien" vahvin puoli. Heillä on hamsteri ja undulaatteja häkissä kotona ja se on ihan ok. Heidän mielestään. Joo, mutta he pitävät niistä hyvän huolen, omasta mielestään, vai mitä?

Vierailija

Öh. Siis. Tarhaoloissa syntyneet eläimet luontoon. Turkistarhaus on turhaa ja se pitää lopettaa, mutta tarhaeläimien vapauttaminen luontoon aiheuttaa korvausten lisäksi kaksi asiaa. A) Metsän eliöyhteisön tasapaino vaarantuu. B) Tarhaketut eivät todennäköisesti pärjää luonnossa ja kuolevat nälkään, kun eivät saa ruokaa kiinni. Säälittävät ne häkkieläimet minuakin, mutta niitä emme voi auttaa. Häkit auki - ja suuren (pöljän) yleisön sääli menee turkistarhaajille. Ja luonto kärsii.

vastuunsa kantaja

säälittävä tapaus...olis painunut töihin ja hoitanut sanktiot,niin kuin tervejärkinen olis tehnyt. no eipä kuulu ukkonsakkaan tervejärkisten joukkoon,samanlainen "maailmanpelastaja". Taitaa myös olla hyvinkin poliisisetien tuttu.

Foxy

Jos joku ihminen jää vaille toimeentuloa kun häneltä viedään ansaitsemiskeino jolla hän aiheuttaa suunnatonta kärsimystä eläimille ja tuottaa ylelllisyys turhia ylellisyystuotteita,hyvä niin.

Vierailija

Miten paljon tämä touhu maksoi yhteiskunnalle ?

Kukaan ei hyötynyt! Tämä raha on pois terveydenhuollostamme ja yhteiskunnan tärkeistä palveluista.

Maksaa yhä joka päivä lisää. Kamalaa! Todella kamalaa.

Ei muissa maissa rikollisille anneta vielä rahaakin käteen lopunelämää

Vierailija

Haastateltu ei kadu mitään vaikka kettujen vapauttamista luontoon pidetään osasyynä vesikon sukupuuttoon Suomessa? Minkki on vieraslaji. Toimittaja olisi voinut tarkentaa, onko todella niin että tietäen tämän haastateltava toimisi edelleen kuten toimi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat