Katso kesäkuun 2017 Suuri Käsityö -lehden mallit

Päivää paistatellessa ehtii myös tehdä kaikenlaisia kesäkäsitöitä. Ompele nopeasti valmistuvia kesäasuja tai virkkaa ilmavia toppeja ja mekkoja. Poimi myös kodin tekstiileihin helteisiä sävyjä suoraan savannilta.Lue koko juttu

Katso kesäkuun 2017 Suuri Käsityö -lehden mallit

Kommentit (15)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Iso harmaa

Hämmästelen, että kaavoitus on venytetty kattamaan kaikki koot, mutta mallit on kuvattu normikokojen yllä. Kaipaan siis vaatekuvia myös äärikokojen yllä, vaikkei saksalainen fashion Style niin teekkään. Henkilökohtaisesti en pidä Stylen malleista (joita paljon kopioitte lehteen), vaan simppeli skandinaavisuus kolahtaa paremmin.

Vierailija

Kaksi kivaa mekkoa tässä numerossa. Lasten vaatteet on kivoja, mutta lapsia ei suvussa ole. Jää ostamatta.

Vierailija

Lehden mallit näyttävät kovasti 1970-luvun lopun ja 1980 kuvun alkupuolen malleilta kaikkinensa. Onpa tuon ajan lehdet tallessa, niin ei tarvitse ostaa uutta lehteä ;)

Vierailija

Kyllä! Minulla lehdet jemmassa ja tuntuu että jokainen kaava löytyy jo! Aika tylsää :)

Vierailija

Toisaalta on vaikea keksiä uusia malleja, kun periaatteessa samoja vaatteita ihmiset käyttävät vuosikymmenestä riippumatta. Itsekin käytän siksi vanhoja kaavoja. Tuo auton lokero-juttu on mielestäni kuitenkin uusi, hyödyllinen ja kekseliäs malli!

Vierailija

Bikinitopin ohjeessa oli kyllä fiksusti neuvottu, että ensin kannattaa tehdä mallikappale ja siihen verrata omia muotoja. Olisin kuitenkin kaivannut täsmällisempiä ohjeita siitä, miten kuppikokoa saa suurennettua. Mitä saumoja pitää muokata ja miten, jatkaa suorana tai kaartaa ym. Ei onnistu minulta.

Toivoisin, että leveähelmaisten hameiden ja mekkojen ohjeissa olisi selkeä maininta siitä, onko kyseessä täyskello vai puolikello. Ja että melko leveitä helmoja, ei kutsuttaisi kellohameiksi, jos ne eivät sitä oikeasti ole.

Teija, Suuri Käsityö

Hei!

Suurentaisin kuppikokoa näin:

Leikkaa etukeskikappaleen kaava (6) kahteen osaan muotolaskoksen kärjestä suoraan ylös. Aseta osat niin, että ne ovat yläreunasta yhdessä, mutta levität alareunaa. Mitä enemmän avaat, suuremmaksi muotolaskos tulee ja sitä enemmän kuppi pyöristyy.

Voit myös lisätä pyöreyttä etukeskikappaleen (6) sivulle. Pidä ylä- ja alareunojen pituudet entisellään, mutta piirrä sivu pyöreämmäksi keskeltä. Tee sama muutos myös siihen etusivukappaleen (7) reunaan, johon etukeskikappale ommellaan. Reunojen pitää olla yhtä pitkät.

Jos tarvitset myös lisää korkeutta, voit lisätä sitä joko ylä- tai alareunaan. Jos teet lisäyksen alas, lisää saman verran korkeutta myös takakappaleelle.

Ompele mallikappale ja sovita.

Toivottavasti onnistut näillä ohjeilla!

Vierailija

Hei!
Mistä voi ostaa tuota Australian eläimet- kangasta, jota on käytetty pojan lyhythihaisessa hupparissa?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat