Lukijan kirje: Veljestäni tuli tohvelisankari

Veljeni on töissä määrätietoinen johtaja, mutta kotona hän on vaimon pomottama tossu.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Veljestäni tuli tohvelisankari

Kommentit (4)

Ei ole sinun asiasi

Eip tuohon sinulla varmaan ole paljon sanomista, saati tekemistä. Asiahan ei ole sinun. Se on yksin veljesi ongelma, joka sitten tietysti heijastuu ulospäin varsinkin vanhempiinne.

Mutta veljesi on se, jonka tässä asiassa olisi noustava omille jaloilleen. Kehottamalla häntä siihen varmasti vain pahennat asiaa. Uskon kuitenkin, että hän sen joskus tekee, vaikka aikaa se voikin viedä.

Ulkopuolinen ei voi koskaan tietää syitä toisten käytökseen. Ja parisuhteen dynamiikka on asioista herkimpiä. Puuttumalla asiaan voisit tuhota veljesi liiton. Oletko valmis ottamaan sen vastuullesi?

Anna ajan kulua. Jos veljesi jaksaa elää tilanteen kanssa, sen ei pitäisi olla sinulle ylivoimainen, vaikka oletkin hänestä huolissasi.

Vierailija

Mies varmaan satsaa valtaosan energiastaan työhön, eikä niin kotielämän parantamiseen. Riittääkö kotona se, että jotenkin elämä sujuu?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Hm, vaikea sanoa tuohon mitään. Et anna tarkempia esimerkkejä tilanteista. Mistä tiedät, että kälysi mököttää aina? Et kai ole paikalla jatkuvasti? Ja ilmaisusi "lyö nyrkin pöytään ja ottaa paikkansa miehenä perheessä ja parisuhteessa" on aika erikoinen, ei kuulu mielestäni 2000-luvulle lainkaan. 

Vierailija

Kirjoitat:

"Nainen vaihtaa mieltään miten sattuu, kiukuttelee ja mököttää, ja mies yrittää totella kaikin tavoin lepytelläkseen häntä" 

_ Mistä saat nämä tietosi? Veljeltä? Vanhemmiltasi? Veljen vaimolta? Vai päivystätkö heidän pöytänsä alla?

"Veljenvaimo loukkaantui kolme vuotta sitten appivanhemmilleen ja on sen jälkeen kieltäytynyt tapaamasta heitä, eikä suostu keskustelemaan asiasta. Hän mököttää joka kerran, kun mies ottaa lapset mukaan mennessään käymään vanhemmillaan. Usein veljeni käy yksin, koska ei halua riitaa."
-Mistä tiedät mökötyksen ajankohdan ja syyn?

"Tilanne on mennyt pahemmaksi vuosi vuodelta."
- Kenen kannalta? Sinun, veljesi, vanhempiesi?

Anna nyt hyvä ihminen olla. Et mitenkään voi tietää mitä kaikkea asiaan liittyy. Vanhempasi voivat esiintyä marttyyreina, ilman perustettakin, jotta saavat sinut puolelleen. Veljesi ei välttämättä halua jakaa perhe-elämäänsä sisarusten kanssa. Moni ei halua. Kommenttisi lasten perhe-elämän mallista on hurskastelua parhaasta päästä. Kunkin on syytä hoitaa oma perheensä ja jättää "viisaat" neuvot muille väliin. Puuttuuko sinulta oma elämä, kun näin kärkkäästi veljesi elämää ruodit?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat