Hääpukeutumisessa voi rikkoa etikettisääntöjä harkiten

Hääpukeutumisessa voi rikkoa etikettisääntöjä harkiten

Paita ja taskuliina sopivat miehen asun kokonaisilmeen piristämiseen. Hauskat mutta hillityt kuviot ovat miesten pukeutumisessa trendikkäitä, pukumyyjä kertoo.

Häiden pukeutumisetiketin rikkominen vaatii harkintaa ja tilannetajua. Jos ei ole varma, missä asussa voi saapua, hääparilta kannattaa pyytää lisätietoja toivotusta juhla-asusta.Lue koko juttu

Kommentit (5)

Morsian vm 2016

Meidän häissämme pari naista oli pukeutunut kokomustaan sukkahousuja ja hiusten värjäystä myöten. Eräällä naisella oli takaa vyötärölle saakka avara mekko ja sen kanssa normaalit rintaliivit jotka näkyivät kokonaan takaa.
Eräs taas kumartui antaumuksella tanssittamaan lastaan mustassa minihameessa ahteri ihmisiä kohti, punaiset alushousut ja pakarat vain loisti.

  • ylös 39
  • alas 25
Vierailija

Jos tulee juhliin omalla autolla, ei ole konsti eikä mikään sujauttaa kyytiin mukavammat varakengät. Ne voi sitten illan edetessä vaihtaa jalkaan. 

Mutta miten on, käyttääkö hieno nainen hattua koko tilaisuuden ajan vai vain kirkossa? 

  • ylös 10
  • alas 16
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oi aikoja, oi tapoja!

Kirkko on juhlava paikka ja kirkkovihkiminen on arvokas tilaisuus. Perinteinen, siisti juhlapukeutuminen sopii kirkkoon ja tilanteeseen kuin tilanteeseen. Naiset eivät nykyään käytä hattuja, ehkä joku iäkkäämpi yli 70-vuotias seniorikansalainen voi omistaa linnunpöntön. Toivottavasti hän ei laita tätä karmaisevaa linnunpönttöä päähänsä häihin! Naisten hatut ovat yleensä todella rumia ja antavat ihmisestä teennäisen ja ylimielisen vaikutelman.

Naisten tulee pukeutua kirkkoon säädylliseen ja siistiin asuun. Olkapäät ja käsivarret eivät saa olla missään nimessä paljaana. Hihaton vaate ei sovi aikuiselle kirkkoon ja häihin. Myöskään liian paljastavat asut, avonaiset ja paljastavat kaula-aukot, liian lyhyet hameenhelmat ja räikeät meikit eivät sovi häihin. Rintaliivit ja alushousut eivät saa näkyä juhlavaatteen alta ja läpi. Miehillä tulee olla tilanteeseen sopiva puku ja siistit puvunkengät. Lapsilla kirkkoon ja häihin puhtaat ja siistit vaatteet ja kengät. Kaikilla puhtaat ja kammatut hiukset ja siisti kampaus.

  • ylös 31
  • alas 51
Pukuetiketin tunteva

Jutussa on aivan puppua väite, että mies ei saisi käyttää rannekelloa puvun kanssa!!! Miksi levitätte tällaista tietoa?

Ainoa miehen puku, jonka kanssa ei käytetä rannekelloa, on frakki. Ja silloin kutsussa lukee ’juhlapuku’.

  • ylös 15
  • alas 8
Vierailija

Tässä jutussa on hirveästi virheitä, räikein ehkä "Perinteisen etiketin mukaan puvun kanssa miehen tulisi käyttää vain taskukelloa". Mistä ihmeestä tämä väite on revitty? Rannekelloa ei pidetä frakin kanssa, puvun kanssa kyllä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat