Lukijan kirje: Päivähoidon kasvattajat ovat jaksamisen rajoilla

Lukijan kirje: Päivähoidon kasvattajat ovat jaksamisen rajoilla

Laadukas varhaiskasvatus tukee ja kehittää lasta, mutta toinen kysymys on, toteutuuko laadukkuus.Lue koko juttu

Kommentit (8)

Järki käteen

Niin totta!

Ja kuitenkin nyky-Suomessa on rahaa enemmän kuin koskaan. Kyse ei ole rahan puutteesta, vaan tahdosta kohdentaa se. Jos lapsille haluttaisiin hyvää, päiväkotien taakkaa kevennettäisiin.

Jos pienten lasten vanhempia haluttaisiin tukea, kotihoidon tukea lisättäisiin.

Nyt sen sijaan halutaan kaikki töihin, vaikka kaikille ei riitä töitä. Vanhemmat kärsivät ja lapset pohjimmaisena saavat karvaimmat palat.

Nyt seuraavissa vaaleissa äänestämään niitä kansanedustajia, jotka ymmärtävät lapsiperheiden tuen tarpeen ja kasvatuksen resurssien päälle. Huono politiikka on omaan jalkaan ampumista.

Vierailija

Osittain totta ja osittain ei. Lapsilla on enemmän diagnooseja kuin aiemmin.. vanhemmilla työpaineita.. Ryhmä koot ovat liian suuria! Lapset ovat levottomia ja aikuiset väsyvät.. mutta ihan varmasti päiväkodissa työskentelevät tekevät parhaansa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Miuku

Itseäni lähinnä mietityttää kuka haluaa viedä oman lapsensa tuollaiseen hoitoon?? Yksityisen perhepäivähoidon nimeen vannovana en voisi kuvitellakaan lapseni viettävän päiviään tuollaisessa paikassa, jossa väsyneitä ovat niin lapset kuin aikuiset. On niin ihanaa, kun lapsi lähtee aamulla ilomielin hoitoon ja päivän päätteeksi hoitaja jaksaa jakaa päiväntapahtumat ja lapseni kuulumiset. En vaihtaisi mistään hinnasta!

Vierailija

Päivähoidon kasvattajat ovat myös gang stalkkereita, aiheesta on 34 sivua aloituksia s24 sivustolla eli on tärkeä aihe hekumoida uhrin kärsimyksellä tai esittää uhria trollaten. Suurin osa aloituksista

alalla 30 v.

EI pidä paikkaansa. Henkilökunta pitää 45 min kahvitaukoja ihan koko ajan (2kertaa päivässä) ja lisäksi teillä on verotusarvoruokailu. Ryhmäkoot ei Ole liian suuret. Laki pitää siitä huolen. Jaksamisen ongelma on laiskuus. Kunnallinen päivähoito on tehotonta. Onneksi yksityinen puoli korjaa asiaa. Ja lisäksi on turha syyllistää vanhempia. EI kenenkään Ole pakko olla kasvatusalalla. Ottakkot lopputilin, kun ei kiinnosta. On paljon puhetta pedagogiikasta, mutta käytännössä henkilökunta toimii vain omaa etuaan (ei lasten etua) ajatellen.

Kättäri86

Alalla yli 30 vuotta olleena totean että kahvitaukoni ovat aina kestäneet korkeintaan 15 minuuttia.Tässäkin ajassa ,nykyisessä työpaikassani,vastaan puhelimeen,otan vastaan itkevän lapsen,neuvon  vanhempia-koska taukotilamme on avoin tila - olemme itse halunneet niin.

 Työni on parasta,hienoa ja sen pitäisi tapahtua lasten kanssa.Vuosien varrella meille on lisääntynyt paperityö.Joudumme päivän aikana istumaan tietokoneella kirjaamassa lasta koskevia asioita niin että niihin kuluisi yhden sihteerin työpäivä.

 Mitenkään väheksymättä vasu:a ,mutta käsi sydämelle päivähoitoväki.Kuinka moni ihan OIKEASTI käyttää sitä päivittäin työvälineenään,nk.kuuluisi?

Minulla on mahtava työ ja jaksan sitä tehdä suurella sydämellä ja terveellä järjellä-kunhan se minulle suodaan

Kiitos viestistäsi, Kättäri86! Moni todella tuntuu valittavan paperityön lisääntymistä alallanne - ja monella muullakin alalla. Hienoa, että kuitenkin tunnet, että jaksat tehdä työtäsi kuten sanoit, suurella sydämellä ja terveellä järjellä!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat