22 sanaa, joita lapsesi ei luultavasti ymmärrä! Tiedätkö sinä ne kaikki?

Äänititkö sinäkin Nuorten sävellahjan biisejä mankalla C-kasetille?

Voihan puhelinkoppi, Nasse-setä ja television virityskuva. 1980-luvun lapsille nämä ovat tuttuja juttuja, myöhemmin syntyneet voivat eläytyä kultaisen 80-luvun tunnelmaan tämän listan avulla.Lue koko juttu

22 sanaa, joita lapsesi ei luultavasti ymmärrä! Tiedätkö sinä ne kaikki?

Kommentit (9)

Vierailija

Olisiko kuitenkin toivottavaa, että tietäisivät ainakin tuon Urho Kekkosen! :D

  • ylös 27
  • alas 7
Vierailija

V. 2001 syntynyt poikani tietää valtaosan näistä, hänellä on mm. syntymävuoden markasta tehty avaimenperä. Kasetteja on kuunneltu ja Nasse- setää katsottu Youtubesta.
Ei ihminen elä vain nykyhetken kuplassa, nuori tai lapsikaan.

  • ylös 17
  • alas 10
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Tämä lista koskee nimenomaan meitä 1970-luvulla syntyneitä, jotka olimme lapsia 1980-luvulla. Nuoremmat eivät tietenkään ole aikaa eläneet, ja meidän vanhempamme taas eivät muista kaikkia asioita siksi, että heille ei niillä kaikilla ollut merkitystä. Oma äitini on ollut 1940-luvun lopun ja 50-luvun alun lapsi, jolle eivät merkinneet mitään monet 1980-luvun lasten- ja nuortenkulttuurin ilmiöt, kuten Suosikki, Nasse-setä, teinikalenteri, lambada, Samantha Fox, Commodore64 tai E.T. Jos kysyisin näistä, hän saattaisi etäisesti muistaa minun lukeneen jotakin musiikkilehteä, katsoneen sketsiohjelmia ja lastenleffoja, omistaneen jonkin pienen taskualmanakan sekä kuunnelleen jumputtavaa pop-musiikkia. Mutta niiden nimet tai merkitykset nuorisokulttuurissa luultavasti olisivat jo kovasti unohtuneet, koska hän itse oli tuolloin nelikymppinen ja harrasti aivan eri asioita. Toki Reaganit ja Kekkoset sitten toisaalta olisivat olleet paremminkin hallussa kuin sen ajan teinillä.

Vierailija

En usko että lapseni näitä kaikkia voisivät tietää kun en itsekään tiedä ?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat