Lukijan kirje: Miksi koulu tukee ruudun tuijotusta?

Yli kaksi tuntia ruutuaikaa päivässä vaikuttaa lapsen aivojen kehitykseen. Miksi olemme silti siirtyneet tablettikouluihin?Lue koko juttu

Lukijan kirje: Miksi koulu tukee ruudun tuijotusta?

Kommentit (5)

Yhtenäistä kanssa ei voi voittaa

Osin on kyse varmasti vain yleisestä ilmapiiristä. Kaikki haluavat nyt digiloikkaa.

Mutta taustalla tässä kehityksessä ovat taatusti yritysmaailman lobbarit ja vaikuttajat, jotka haluvat kehittää koulua, yhteiskuntaa ja lapsia tiettyyn suuntaan: palvelemaan bisneksen tarpeita.

Vanhempien pitää liittyä yhteen ja vaikuttaa kouluun. Joukkovoima on aina tehonnut äänestäjiin. Muuta poliitikot eivät pelkää.

Jos vanhemmat haluavat padit vähemmälle koulussa, heidän pitää vaikuttaa siihen koulussa ja kunnallispolitiikassa luomalla painostusvoimaa.

Mitä mieltä olette nimimerkin Yhteistä kansaa ei voi voittaa ajatuksesta? Ovatko digiloikan taustalla tosiaan yritysmaailman lobbarit, jotka haluavat kehittää koulujakin palvelemaan bisneksen tarpeita? Pitäisikö pädejä ja muita laitteita vastaan asettua? Kommentoikaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tanja

Minusta on hyvä, että opetus on monipuolista. Ei tietenkään kaiken opetuksen pidä olla ruudun tuijotusta. Joku tunti voisi oppilaat istua jumppapalloilla tai opiskella keväällä nurmikolla. Liika on joka asiassa pahasta.

Tietokoneet pois

Minäkin ihmettelen, jos kouluissa todella on nykyään tällaista. Oma lapsi vasta pieni, eli ei ole tarkempaa käsitystä siitä mitä nykyään kouluissa tehdään. Olin yllättynyt,kun luin aloittajan tekstin.

Eikö nykyään kannattaisi panostaa nimenomaan koulussa muuhun opiskeluun, kun lapset iltaisin tuijottavat tietokoneita ja kännyköitä kotona? Jospa he vaikka innostuisivat tekemään välillä niitä koulussa opittuja juttuja kotonakin.. Esim, biologian tunnilla ulos metsään kasveja tutkimaan eikä etsitä vain kuvia koneilta. Tällaisessa koulussa minä haluaisin käydä mielummin.

Hyviä ajatuksia, Tanja ja Tietokoneet pois. Kasvien tutkiminen metsässä on kovin erilainen kokemus kuin niiden katsominen ruudulta. Mitä mieltä olette, opettajat, käytetäänkö opetuksessa ruutuja nykyisin mielestänne sopivasti, liian vähän vai liikaa?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat