Lukijan kirje: Loputtomasti kehuttujen kerho

Muinainen luulot pois -kasvatus lyttäsi ihmisen. Mutta yhtä lailla näyttää metsään vievän pelkkää ylistystä suitsuttava kasvatuskin.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Loputtomasti kehuttujen kerho

Kommentit (5)

miinaliina

Kyllä tasapainon löytää, kun tekee tietoisia valintoja. Kiittää, kun on kiitettävää, mutta ei kehu tyhjästä. Lapsikin tietää kyllä, milloin kehut tulevat aiheesta, milloin eivät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pomona

Totta puhut, kasvatus näyttää menneen äärimmäisyydestä toiseen. Työelämässä on sukupolvia, joiden kyky ottaa vastaan negatiivista palautetta on olematon. Vaikka pomona tai asiakkaana kuinka kauniisti kertoisi, että nyt ei mennyt ihan putkeen, on näiden 20-40-vuotiaiden reaktio "kuinka sä kehtaat!"

Vierailija

Tutkimusten mukaan poikia on aina kehuttu kaikesta ja vaadittu vähemmän. Eikö tämä ole näkynyt työpaikoilla ennen?

Jos lusikalla annettu, ei voi ...

Kyllä tasapaino on mahdollista, se on vanhemmista kiinni. Olen syntynyt 90-luvun alussa. Minut on kasvatettu niin, että kehutaan vain silloin kun siihen todella on aihetta (eli todella harvoin). Täten tiedän, että kehuja saadessani olen oikeasti tehnyt jonkun asian hyvin. Enkä ole päässyt ylpistymään, kuten nykyajan nirppanokat, joita täytyisi jo töihin tulemisesta ajoissa kehua.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat