Lukijan kirje: Koulu sairastuttaa lapset

Miten yhteiskunta voi sairastuttaa lapset ja henkilökunnan jättämällä homekoulut ja -päiväkodit korjaamatta?Lue koko juttu

Lukijan kirje: Koulu sairastuttaa lapset

Kommentit (2)

Yksi kaikkien ja kaikki yhden ...

Olet oikeassa Yh-äiti!

Jotain olisi tehtävä ja pian. Homeongelmia n jo isossa osassa kouluista ja muistakin julkisista rakennuksista, mutta ilmeisesti vasta jäävuoren huippu on tullut esiin.

Se miksi ongelmalle ei tehdä pikaisesti mitään isompaa, johtunee siitä, että aivan varmasti ei kukaan osaa sanoa, mitä pitäisi tehdä. Ainoa melko varmasti toimiva keino olisi pistää vanhat rakennukset matalaksi ja rakentaa tilalle vanhoilla tekniikoilla uudet. Mutta siihen ei kunnilla ja valtiolla ole varaa.

Ja koska kukaan ei satavarmasti pysty osoittamaan vuotavan nenänsä ja verestävien silmiensä johtuvan sisäilma- ja homeongelmista, viranomaisten ei ole aivan pakko tehdä mitään asian korjaamiseksi.

Kyse on hieman samasta kuin alkuvaiheen taistelussa tupakkateollisuutta vastaan. Aluksi rikas tupakkateollisus hakkasi kaikki yksityiset kanteennostajat helposti 6-0, sillä kukaan ei pystynyt vielä silloin varmasti osoittamaan keuhkosyövän tms johtuvan tupakasta. Vasta tutkimuksen edistyessä ja joukkokanteiden toistuessa tupakkateollisuus alkoi hävitä oikeustaisteluita. Mutta taistelu vei vuosikymmeniä ja moni keuhkosyöpään sairastunut kuoli sitä ennen.

Homeen  kanssa saattaa käydä samalla tavalla. Mutta siksi myös jokainen äänensä korottava ja oikeuksiaan vaativa vanhempi on kullan arvoinen. Ehkä meilläkin tarvitaan joukkokanteita ja oikeudenkäyntien tuloksia, ennen kuin valtio ja kunnat suostuvat oikeasti puuttumaan ongelmiin. Yleensä tuollaiseen ei rahaa laiteta kuin pakon edessä.

Home sweet home -ongelma olisi  oikein hyvä vaaliteema, mutta asioiden korjaamiseksi tarvitaan todellista joukkovoimaa, jota poliitikot eivät uskalla vastustaa. Siis kaikki homeongelmaiset ja ongelmaisten vamhemmat littykää yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat