”Saan antaa anteeksi, jos haluan” – 10 ajatusta sinulle, jota kiusattiin koulussa

Minun vuokseni kukaan ei joudu pelkäämään. Se on asia, josta kannattaa olla ylpeä.

Entiset kiusatut kertovat, mitä ovat aikuisena ymmärtäneet. Ensimmäinen ajatus kuuluu: minä en ollut vääränlainen, väärässä olivat kiusaajat.Lue koko juttu

”Saan antaa anteeksi, jos haluan” – 10 ajatusta sinulle, jota kiusattiin koulussa

Kommentit (5)

Ent. kiusattu

Valitettavasti kohta 6 ei voi noudattaa koulussa, sillä AINA pitää antaa anteeksi vaikkei olisi siihen valmis. Ja tämä on minusta väärin, sillä KUKAAN ei ole heti valmis antamaan anteeksi. Ja tämä KIVA KOULU -systeemi on pelkkää ”kiusaajan pään silitystä” eli yhtä tyhjän kanssa.

Vierailija

Joissain kouluissa Kiva Koulu -termin taakse mennään välttelemään vastuuta. Kun opettajille yrittää kertoa kiusaamisesta, he toteavat jäyksti hymyillen, että "meillä on Kiva Koulu, ei meillä OLE kiusaamista". Pelkuruutta ja selkärangattomuutta tuo minusta on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

No miten sitä empatiaa julman ja ahneen ihmisen päähän saadaan?
Draamakasvatus pakolliseksi?

Päiväkotiin häkki, johon sullotaan ihmiset päällekkäin, kuten ihminen tekee kanoille ym eläimille?
Näyttelemään pahuutta, miten joku ei ole paikalla, kun joku aloittaa vihjailut ja valheet jolla saa muut suhtautumaan loukkaavasti tai välttelemään ym?

Lapset Näyttelemään sydämeen ammuttuja hirviä, jäniksiä?
Kokeilemaan miltä tuntuu kun puskutraktori kaataa kodin kuten oravilta, linnuilta ym viedään?
Vai onko niin että ihmisen pahuus on loppumaton. Mikään ei auta. Ei edes draama? Eikä draaman kaari?

Koulukiusaajat kuriin!

Koulukiusaajat ovat surkeita raukkoja! Kiusatuksi voi joutua kuka tahansa. Koulukiusatussa lapsessa tai nuoressa ei ole mitään syytä tai vikaa vaan syy ja vika on kiusaajassa. Koulukiusaaja rikkoo sekä perusopetuslakia että koulun järjestyssääntöjä. Perusopetuslain mukaan koulun tulee tarjota lapselle turvallinen koulupäivä. Jos lapsen koulupäivä ja oppiminen on pilalla fyysisen ja/tai henkisen kiusaamisen takia, koulu ja koulun rehtori on vastuussa. Koulu ei pysty noudattamaan perusopetuslakia, jos yksi tai useampi oppilas joutuu koulussa ja/tai koulumatkalla toistuvan kiusaamisen kohteeksi. Koulukiusaajia pitää rangaista nykyistä ankarammin ja koulukiusaajat tulee erottaa koulusta! Tarvittaessa kiusaajat on laitettava vaihtamaan koulua! Koulukiusaaminen on rikos ja lapsen vanhempien tulisi tehdä asiasta rikosilmoitus. Asian hyssyttely ja vaikeneminen ei auta kiusattua mitenkään!

Ellu5

Itsestäni olisi paljon kamalampaa, jos oma lapseni olisi kiusaaja eikä kiusattu. Ilmeisesti 90% vanhemmista ei ajattele näin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat