Kuvissa Annikan koti oli täydellinen – oikeasti hän tuskin jaksoi nousta sängystä: ”Pahimpina aikoina en jaksanut laittaa lapsille ruokaa”.....

Annika ei koskaan uskonut sairastuvansa kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön. "Onneksi uskalsin lopulta myöntää, että olen heikko ja riitän tällaisena."

"Tulossa ihana sisustuskevät!", Annika, 31, kirjoitti blogiinsa. Oikeasti hän ajatteli, ettei tulossa voi olla mitään ihanaa, enää koskaan. Kolmen lapsen äidillä todettiin kaksisuuntainen mielialahäiriö, joka vaati lopulta sairaalahoitoa.Lue koko juttu

Kuvissa Annikan koti oli täydellinen – oikeasti hän tuskin jaksoi nousta sängystä: ”Pahimpina aikoina en jaksanut laittaa lapsille ruokaa”.....

Kommentit (15)

Piituliina

Rohkea nainen olet, Annika. Nykyään on todella paljon mielenterveysongelmia, joten on hyvä, että jollakin on rohkeutta antaa kasvot tälle sairaudelle, joka vaivaa monia. Fyysiset sairaudet on kautta aikain hoidettu, mutta psyykkisistä sairauksista on oltu aikalailla hyshys. Hyvä, että näistä asioista on alettu puhua, eikä enää supista hiljaa nurkissa, että sillä on taas "se" tauti. Uskon, että olet auttanut monia jaksamaan ja ennen kaikkea huomaamaan, että he eivät ole yksin. Hatun nosto sinulle siitä. Tsemppiä ja hyvää jatkoa sinulle ja koko perheellesi :) 

 • ylös 12
 • alas 10

Piituliina kirjoitti:
Rohkea nainen olet, Annika. Nykyään on todella paljon mielenterveysongelmia, joten on hyvä, että jollakin on rohkeutta antaa kasvot tälle sairaudelle, joka vaivaa monia. Fyysiset sairaudet on kautta aikain hoidettu, mutta psyykkisistä sairauksista on oltu aikalailla hyshys. Hyvä, että näistä asioista on alettu puhua, eikä enää supista hiljaa nurkissa, että sillä on taas "se" tauti. Uskon, että olet auttanut monia jaksamaan ja ennen kaikkea huomaamaan, että he eivät ole yksin. Hatun nosto sinulle siitä. Tsemppiä ja hyvää jatkoa sinulle ja koko perheellesi :) 

Hatunnosto myös sinulle hienosta palautteestasi, Piituliina!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tintti

Rohkea ja äärettömän hyvä sekä koskettava kirjoitus. Et ole yksin koska nykyään mielenterveysongelmat koskettaa joka neljättä suomalaista.
Olet ollut äärettömän perfektionisti kodin ja lasten suhteen.Mitä en tarkoita huonolla vaan et ole huomioinut tarpeeksi itseäsi. ❤️
Yleensä tuiki tunnolliset tipahtaa.
Eli se ämpäri kaatuu.
Tänäpäivänä nämä asiat eivät enää onneksi ole mikä tabu, vaan tekee itselle hyvää sanoa ”en jaksa” koska me emme ole koneita.
Sitäpaitsi koneitakin huolletaan. ?
Asiasta puhuminen auttaa eniten itseäsi.
Omalle kohdalleni kävi vuonna 2003, ollessani 35-vuotias juurikin noin.
Kuminauha kertakaikkiaan katkesi.
Tarpeeksi sitä itse tiedostamatta osittain venytin niin tulos ei ollut kiva.
Mutta toivon sinulle paljon lämpimiä ajatuksia ja haleja. ❄️✨❄️
Muista ottaa aikaa itsellesi.
Hyvää joulun odotusta perheellesi. ❤️
Päivä kerrallaan - hissun kissun. ?✨?

 • ylös 41
 • alas 12
Tiandra

Varmaan aika yleistä nykyään että vaikka kaikkea on niin olo vaan pahenee. Hasua muuten että minäkin seurasin pitkään blogia jossa neljän lapsen äiti kertoi onnellista liibalaabaa lapsistaan, eläimistään ja ihanasta miehestään. Mies teki miestentöitä ja nainen naistentöitä, oli sovittu sellainen työnjako. Tapasin sattumalta ihmisen joka tuntee oikeasti tämän blogia kirjoittavan äidin ja hän tiesi kertoa että todellisuus on kaukana ihanasta blogitekstistä ja ihanista kuvista joissa lapset esiintyvät eläinten kanssa tai vaikka marjoja poimien. Eikä se aviomieskään tee kotihommia mutta on sentään joskus lapsenvahtina omille lapsilleen.... No, asiat voisivat varmasti olla huonomminkin.

 • ylös 18
 • alas 9
Vierailija

Joku halunnut poistattaa kommentin onko näille diagnooseille tieteellistä pohjaa.
Onko tutkittu paljonko naisia on tapettu ja tehty hulluksi historia saatossa. Hullu oli jos oli köyhä tai raiskattu ja tätä kautta leimattu ja myös paljon naisia väsyi työn määrään ja unen puutteeseen, esim yrittäessään tehdä perheen ohessa luovaa työtä tai edes pärjätä ruokahuollon siivouksen ja lastenhoidon kanssa.

Mielisairaalassa olot olivat semmoiset, että hulluksi tuli.

Tekeekö tämän naisen mies montako tuntia päivässä laatenhoitoa ja ruokaa ja siivousta?

 • ylös 16
 • alas 16
Kilppari

Ihan vinkki vinkkinä, onko Annikalta katsottu kilpirauhas arvot?
Vinksallaan toimiva kilpirauhanen sekoitetaan usein eeilaisiksi psyykenhäiriö oireisiin (just esim kaksisuuntainen mielialahäiriö- jne), en siis yhtään vähättele, mutta Suomessa tunnetaan vielä verrattain huonosti kilpirauhas ongelmat ja siitä syystä on paljon potilaita kilpirauhas lääkityksen ulkopuolella kun se on diagnosoitu virheellisesti psyyken puolen sairaukseksi.
<3

 • ylös 20
 • alas 3
Vierailija

Sinut Annika vastikään tavanneena nämä blogikirjootukset pistivät miettimään, ja hyvä niin. Vaikutit niin iloiselta ja positiiviselta,etten olisi ikinä uskonut taustalla olevan tämmöistä. Ja kyllä, ensireaktio oli tuomitseva. Olen MINÄKIN jaksanut, eikä ole ollut helppoa
, jne jne. Että pitää vain kestää. Kauniit lapset ja koti kuitenkin, ...Mutta pakotin itseni lukemaan lisää, ja niinhän se on, ettei omaa jaksamistaan voi itse säädellä. Hyvä, että olit niin rohkea, että hait apua, ja sitä sait. Ja hyvä, että uskallat olla ongelmistasi avoin, harva siihen pystyy. Ja kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi; uskon, että lapsesi arvostavat epäitsekkyyttäsi vielä joskus! Olet hieno ihminen, varmasti hyvä äiti, ja sinulla on paljon annettavaa maailmalle. Tsemppiä, ja huippua vuotta 2018!

 • ylös 13
 • alas 4
-78

Hienoa et olet hakenut apua ! Annan saman vinkin kuin edellä että jos ei masennuslääkkeistä tunnu tulevan apua niin kilpirauhasarvot kannattaa tutkituttaa ja vaatia koska oireet ja olotila hyvin vastaava ja todella monet saavat avun kun saavat kilpirauhaslääkkeen mukaan hoitoon. Tsemppiä Annikalle ??

 • ylös 16
 • alas 8
Skeptinen

Tutulta kuulostaa suorittamisesi ja uupumisesi. Haluaisin kyllä kyseenalaistaa sen,että sait diagnoosisi kahden kuukauden jälkeen? Nopeaa toimintaa. Itselläni on sama diagnoosi aj sairaus-diagnoosin tekemiseen meni 8 vuotta. Toivottavasti lääkityksesi on nyt oikea-vs.diagnoosi.

 • ylös 11
 • alas 8
Vierailija

Tuo ei liene outoa nykypäivänä, on varmaankin hieman vaarallista mielenterveydelle tämä sometuskin. Tiedän masentuneen äidin, joka ei jaksa tehdä lastensa kanssa mitään, mutta fb-päivitykset kertovat aivan toisenlaista, samoin äidin joka kärsii mielenterveysongelmista ja taloushuolista, mutta ig-päivitykset kertovat loistavasta ja menevästä elämästä. Täydellisyyden seuraaminen voi pahentaa masennusta. Samaa kokevat varmasti nuoret, joiden kaverit julkaisevat vain meneviä bilepäivityksiä isossa kaverijoukossa, matkoja jne. ja jättävät kurjat olot kertomatta. 

Toinen ääripää on alati negatiivinen sävy, siitäkin voi saada yliannostuksen. Parasta olisi elää juuri sitä omaa oikeaa elämää ilman minkäänlaisia paineita. Täydellisyys on tylsää, yliarvostettua ja harha. 

 • ylös 63
 • alas 14
MHL voittaa blogit!

Sisustus- ja lifestyle-blogit pitäisi lailla kieltää! Blogit lavastettuine valokuvineen aiheuttavat ahdistusta ja riittämättömyyden tunnetta suurimmassa osassa lukijoista - erityisesti pienten lasten ja koululaisten äideissä. Kannattaa tutustua mieluummin vaikka Ylen Marja Hintikan "MHL Cribs - Lapsiperheläävät. Lähetä kuva omastasi!"-sivustoon. Aivan loistavaa "This is the real life!"-meininkiä, jonka rinnalla teennäiset blogit kalpenevat. Aitojen lapsiperheiden kodeista otettuihin valokuviin voit tutustua sivulla:

- https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/10/07/mhl-cribs-lapsiperhelaavat-laheta-kuva-omastasi

 • ylös 26
 • alas 8
Vierailija

Hieno Annika ! Kun on parempia päiviä jaksat nauttia kaikesta mitä sinulla on ja mitä jaksat. Paljon olet jaksanutkin.Löysin sinut nyt vasta kun mummona kaipaan lapsiani ja lapsenlapsia jotka asuvat etelässä ja minä mieheni kanssa lapissa. Rakastan kaunista kotia sekä siisteyttä, mutta sairauteni on opettanut tyytymään vähempää joka on todennäköisesti enemmän kuin monen riittävä. Voimia, halauksia ! Mummo lapista.

Tuuli

Luulen, että moni peittää väsymyksensä tai jopa masennuksensa, jotta ei menettäisi kasvojaan. Vaikka on virallisesti luvallista sairastua uupumukseen tai masennukseen (kiitos nykyisen avoimuuden tietyllä tasolla), niin kuitenkin henkiset sairaudet mielletään vaikeammin hyväksytyiksi. Jos jalka katkeaa, tulee ruusuja. Jos mieli murtuu, tulee risuja. Näin se ei saa mennä. Silti usein ajatukset sairaalla ja läheisillään menevät häpeän puolelle, vaikka ei pitäisi. Meillä on paljon opittavaa.

 • ylös 15
 • alas 2
Kotiäiti

Tavallinen, hieman epäjärjestyksessä oleva koti on lapsille todennäköisesti paljon parempi kuin sisustusblogien stailattu ja tekemällä tehty koti. Sisustusblogit aiheuttavat ahdistusta lukijoilleen. Luen mieluummin blogeja tavallisesta arjesta ja ihmisten keskivertosotkuisista kodeista. Valitettavasti monet äidit ja isät istuvat 24/7 Internetissä, Facebookissa, Instagramissa, WhatsAppissa ja muissa some-kanavissa. Somekanavat tuuttaavat 24/ malleja ja mainoksia, miten pitäisi elää ja mitä pitäisi ostaa 

Matkapuhelinta ja tablettia pidetään kädessä jopa autolla ajaessa, mikä on laitonta ja vaarallista. Kävelijöillä on katse puhelimessa ja kuulokkeet korvilla. Polkupyöräilijöillä on matkapuhelin kädessä ja kuulokkeet korvilla. Nykyään kenelläkään ei tunnu olevan aikaa kohdata toisia ihmisiä silmiin katsoen ja kuulumisia vaihtaen. Äideillä ja isillä ei ole aikaa leikkiä lasten kanssa, pitää lapsia sylissä, lukea kirjoja, jutella, ulkoilla ja levätä.

 • ylös 12
 • alas 3
Perheenäiti

Mitä Annikalle ja hänen perheelleen mahtaa kuulua nyt? Lukijalla herää väistämättä kysymys, kumpi on tärkeämpää - lapset vai sisustusblogi? On todella surullista, jos ihmisen arvo mitataan vain hänen kotinsa sisustuksen, asuinalueen, ammatin, palkan tai verotulojen kautta. Sisustusblogit ahdistavat ihmisiä. Oma koti näyttää kuluneelta ja jopa likaiselta ja sotkuiselta. Sisustusblogit eivät herätä lapsiperheen äidissä positiivisia ajatuksia. Ei hiekkaa ja kuraa tuulikaapissa, ei likaa, ei likapyykkiä, ei puhdasta pyykkiä, ei eriparisukkia, ei pesemättömiä astioita tiskipöydällä, ei lehtipinoja, ei ainuttakaan leivänmurua ruokapöydällä. Asuukohan joku oikeasti näissä stailatuissa kodeissa? Suomalaisia vaivaa kotihäpeä ja sisustusblogit eivät sitä ainakaan paranna. Omaan kotiin ei haluta kutsua vieraita, koska ihmiset häpeävät oman kodin epäjärjestystä ja sotkuisuutta. Suomalaiset eivät enää kyläile ja jos kyläilevät, niin kyläilystäkin on tullut suoritus. Onko kyläilyn tarkoitus tavata ihmisiä vai arvostella isäntäväen kotia, kodin siisteyttä ja tarjoiluja?

 • ylös 12
 • alas 4

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat