Tuntuuko, että raha vain katoaa? 26+5 vinkkiä auttavat säästämään pitkän pennin – ja säilyttämään ilon elämässä

Vinkki numero 21: Pyydä pullonpalautusrahat käteisenä kassalta, laita kotona purkkiin ja säästä tavoitettasi varten. Mukavan konkreettista!

Säästäminen ei aina ole pelkkää tuskaa. Prosentti tuloista säästyy monessa taloudessa yhtä helposti kuin se katoaa tililtä.Lue koko juttu

Kommentit (3)

Maida

Listalta puuttui olennaisesti yksi asia: sijoittaminen. Kolikot purkissa tai säästötilillä eivät tuota mitään, mutta jo muutama kymppi kuussa rahastoon tuottaa pitkällä aikavälillä lisää rahaa.
Etenkin naisten pitäisi oppia olemaan pelkäämättä sijoittamista. Naistenlehdet voisivat olla edistyksellisempiä ja kannustaa lukijoitaan tähän eikä jakaa vuodesta toiseen samoja penninvenytysvinkkejä joissa ei ole mitään uutta. Talous haltuun, ei ole rakettitiedettä!

Kotiäiti

- Laadi Excel-taulukko, johon kirjaat kaikki tulosi ja menosi. Seuraa, mihin rahasi kuluvat.

- Hanki lisätuloja osa-aikatöillä ja/tai keikkatöillä.

- Säästä, säästä ja säästä.

- Hanki omistusasunto, jos suinkin voit. Vuokralla, asumisoikeusasunnossa ja osaomistusasunnossa asuminen tulee pitkän päälle erittäin kalliiksi.

- Maksa laskusi ajoissa, niin vältät laskujen muistutus- ja perimiskulut.

- Älä maksa ostoksia osamaksulla. Älä ota kalliita kulutusluottoja tai pikavippejä, koska niissä on valtavat korkokulut.

- Suosi ilmaisia harrastuksia ja ilmaistapahtumia. Kävele ja lainaa kirjoja kirjastosta.

- Liiku lyhyet matkat kävellen tai polkupyörällä. Säästät ja kuntosi paranee.

- Suosi julkisia kulkuvälineitä, jos niitä on käytettävissä.

- Kun tarvitset esimerkiksi pölynimurin, vertaile hintoja ennen tuotteen hankkimista.

- Vältä verkkokauppoja Verkkokaupoissa ostaminen on tehty helpoksi ja koukuttavaksi. Verkkokaupasta tulet ostaneeksi turhia heräteostoja, joita et oikeasti edes tarvitse.

- Älä mene nälkäisenä ruokakauppaan.

- Hanki vaatteet, kengät, harrastusvälineet ja huonekalut käytettynä. Tavaroita löydät joko ilmaiseksi lahjoituksena tai edullisesti käytettynä.

- Monet naiset käyttävät valtavia summia uusiin vaatteisiin, kenkiin, laukkuihin ja meikkeihin. Tee hyvä päätös ja lopeta uusien vaatteiden, kenkien, laukkujen ja meikkien osto - sukkia ja alusvaatteita lukuun ottamatta - vaikkapa vuodeksi.

- Jätä korkokengät kaupan hyllylle. Korkokengät aiheuttavat vaivaisenluun ja pilaavat jalat. Valitse mukavat ja jaloille terveelliset jalkineet, joilla on hyvä kävellä. Vältät huonoista kengistä aiheutuvat jalka- ja selkävaivat.

- Et tarvitse kymmeniä käsilaukkuja, pari laukkua riittää.

- Jos käytät meikkiä, yksi meikkipussi riittää.

- Elintarvikkeita löydät alennuksella, päiväysalennettuja tuotteita saa-30-60% ovh-hinnasta.

- Karsi kaikki turhat heräteostokset pois.

- Älä käy kahviloissa, ravintoloissa, pikaruokapaikoissa, huoltoasemien kuppiloissa tai kaljabaareissa. Kahvin voit keittää kotona ja ottaa mukaasi termosmukissa tai termospullossa. Ravintolassa ruokailu on kallista. Laske, monenko päivän elintarvikkeet ostaisit kotiisi ravintolaruokailun hinnalla.

- Lopeta kokonaan tupakointi ja alkoholin käyttö. Pysyt terveempänä ja säästät tuhansia euroja vuodessa.

- Kerää palautuspulloja ja -tölkkejä ja vie ne kauppaan.

saita-iita

Sijoittaminen! Aivan oikein! Mä tyhmä tajusin sen liian myöhään tuon sijoittamisen. Toisaalta sain nuoreni korkeakoulua maksettua. Aloitin ihan viidellä kympillä per kk sitten myöhemmin nostin summaa. Laitoin esim veronpalautukset ym kirppismyynnit rahastoihin. JA KUULKAA naiset! Pääsin jäämään eläkkeelle aikomaani aiemmin,ja vaikka eläke on pieni,mulla on se pesämuna siellä ja sieltä voin nyt ottaa kun tarvitsen isomman summan johonkin. Esim nyt sain uudet silmälasit ja silmälääkärin,yli 700 euroa,ei eläkeläisellä muuten olisi sellaisia summia laittaa. 

Olisinpa tajunnut kolmekymppisenä! Mene pankkiisi ja KYSY! Sen rahastosumman ei tarvitse olla suuren suuri,pienelläkin pääsee alkuun. Juuri säästämällä take-away-roskassa,lehdissä,uusissa vitosen huonoissa vaatteissa,viiskymppiä-satanen, et edes huomaa sen puuttumista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat