Tee juurileipää kotona – hapankorppu herättää helpon leipäjuuren

Tee juurileipää kotona – hapankorppu herättää helpon leipäjuuren

Kypsä leipä on kauniin ruskea myös pohjasta. Pohjaan koputtelu tuottaa kumean äänen.

Hapanjuuri antaa leivälle herkullisen maun ja rakenteen. Näin onnistut leipäjuuren teossa kotona.Lue koko juttu

Kommentit (2)

Juurileipuri

Ei siitä hapankorpusta ole sen kummempaa apua juuren starttaamiseen kuin ihan tavallisista ruisjauhoista. Kaikki siinä korpussa olleet juuribakteerit ovat kuolleet paiston aikana. On pelkkä myytti, että juurileipää tai esimerkiksi hapankorppua käyttämällä saisi taikinajuurekseen sen juuren, jolla leipä/korppu on leivottu. Uusi juuri käynnistyy ihan tavallisilla ruisjauhoilla ja siihen tulee ne ilmasta ja jauhoista löytyvät hapattavat bakteerit, joita juuren valmistusypäristössä on. Ja kun juuuren ruokkimista jatkaa, siinä alkavat lisääntyä ne bakteerit, mitkä syövät antamaasi ruokaa, jauhoja. Ruista tai vehnää, riippuen kuinka ruokit. Leipä tai korppu on tarpeeton lisä, ei siitä haittaakaan ole, mutta ei se nopeuta prosessia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat