Lukijan kirje: Käyttäkää heijastinta, ihmiset!

Mihin itsesuojeluvaisto on kadonnut? Yhä useampi kulkee ilman heijastinta kännykkäänsä katsoen tai kuulokkeet korvilla eikä tajua, miten sulautuu pimeään.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Käyttäkää heijastinta, ihmiset!

Kommentit (4)

Vierailija

Samanlainen tilanne eilen, neljän tytön porukka kääntyi illan pimeässä yhtäkkiä ylittämään katua katsomatta ollenkaan tuleeko autoja, mustat vaatteet eikä heijastinta. Onneksi sain jarrutettua.

AH

Autoilijoiden on kyllä syytä muistaa, että kääntyvällä autolla on velvollisuus väistää suoraan ajaavaa polkupyörää, joka käyttää pyörätien jatketta eli sitä mitä, monet mieltävät suojatieksi.

Täysin pimeät ja heijastimettomat kävelijät ja pyöräilijät ovat kyllä ongelma. Eivät varmaan itse tajua, kuinka näkymättömiä he ovat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
VP

Tuossa jo kommentoitiin että myös autoilijalla on tilanteita jossa ajavaa pyöräilijää pitää väistää. Kun autoilija tulee vaikka kolmion takaa ja suojatie jatkuu pyörätienä sen molemmissa päissä niin autoilija väistää myös ajavaa polkupyörää.

Myös kääntyvä auto väistää ajavaa polkupyörää.

Yleensä painotetaan että pyöräilijä väistää aina. Sehän ei pidä paikkaansa.

Autoileva partionjohtaja

Lapissa kokeiltiin partiossa pimeällä: heijastinliivi näkyy auton kaukovalojen loisteessa autoon niin kaukaa, kunnes maaston muodot estävät sen näkymisen (yli 800m)! Heijastinliivi päälle, ystävät rakkaat, se pelastaa henkenne! 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat