Lukijan kirje: Koulu-uudistus menee metsään

Pala kerrallaan tehty peruskoulu-uudistus ei toimi kokonaisuutena.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Koulu-uudistus menee metsään

Kommentit (2)

Vierailija

Kuinkahan monelta opettajalta uudistusta suunnitelleet ovat kyselleet näkemyksiä?

Vierailija

Koulu-uudistuksen taustalla on ajatus tulevaisuuden ihmisen niistä taidoista, jotka auttavat häntä selviytymään yhteiskunnan vastuullisena ja aktiivisena jäsenenä. Taidot ovat monipuolisia ja niiden perusta on mietitty lähestulkoon kaiken kattavaksi. Kun uudistuneen Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet kahlaa läpi, innostuu huomaamattaan kaikesta siitä innovatiivisuudesta, mitä siihen sisältyy.
Käytännössä koulun arki ei ilmeisesti toimikaan täysin ideaaliset kaikkien noiden ihanteiden mukaan. Oppimisen ilo ja hyvät tulokset eivät kuulukaan kaikille oppilaille. Pisa -tuloksilla ei kohta enää saada maailmanlaajuista mainetta ja koulutusviennin täytyy etsiä uusia meriittejä laajentuakseen.
Kaiken luokassa tapahtuvan opetuksen perustana ovat kuitenkin edelleen selkeät struktuurit, päivittäiset rutiinit, lämmin ja luottamuksellinen ilmapiiri ja perustaitojen opettelu. Oppilas ei opi lukemaan eikä kirjoittamaan taitoa harjoittelematta. Myöskään perusopiskelutaidot eivät kartu mikäli niitä ei järjestelmällisesti harjoitella.
Perinteisillä oppimistavoilla on edelleenkin tärkeä sijansa oppimisessa ja kaikki muu tulee lisämausteena kun perustaidot ovat jo hallinnassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat