Neulon ensimmäistä kertaa neulepaitaa ja tässä ohjeessa on nyt todella monta kysymysmerkkiä enkä haluaisi tehdä miljoonaa kertaa väärin ja jatkuvasti purkaa, joten olisi ihanaa, jos löytyisi joku kokeneempi! Olen neulonut ainoastaan ihan perus villasukkaa ja tumppua aiemmin. Novitan ohje on lehdestä 3/2017 s. 25. PITÄISI olla suhteellisen helppo... Teen pienimmällä koolla eli S.

Etu- ja takakappale:
-Luo 148s pyöröpuikoille nro 4 ja neulo 6krs joustinta. (Tämä selvä ja tehty)
-Vaihda puikot 5 ja jatka sileää. (Tehty)
-Kun työn korkeus on 39cm, päätä kädenteitä vasten 2 s kummassakin reunassa näin: neulo 73o, päätä 2s, neulo 72o, päätä 2s. (Okay!)

Ja sitten tulikin haastetta...

Etukappale:
-Työn oikealta puolelta. <- Ensimmäinen kysymys! Eli neulonko puolivälistä vain puolilla silmukoilla? Ja ilmeisesti minun pitää laittaa takakappaleen silmukat langalle tms odottamaan? Ja ohjeen mukaan tähän tarvitaan vain 4&5 sukka- ja pyöröpuikot, mutta kai nyt nämä kappale osat pitää tehdä pitkillä puikoilla? Vai veivaanko pyöröpuikoilla edestakaisin sileää?
-Neulo edestakaisin ja kavenna 2 s näin: neulo 2 o, 1yvk, neulo, kunnes jäljellä on 4 s, 2 o yhteen, 2 o. (tämä EHKÄ selvä, tehdessä hahmotan ehkä paremmin)
-Neulo 1 nurja krs, neulo 1 oikea krs oikealta ja kavenna = jää 68s. Ovatko tässä kavennukset samalla tavalla kuin ylemmässä?
-Jatka sileää neuletta, kunnes työn korkeus on 49cm.
-Päätä keskimmäiset 18s pääntietä varten.
-Neulo kumpikin olka erikseen. SIIS MITÄ? Laitan siis toisen olan silmukat odottamaan langalle?
-Päätä vielä pääntietä varten joka toinen krs 3,2,1 s =19s olkaa varten.
-Päätä silmukat.

Viimeiset kolme kohtaa ovat täyttä hepreaa.Kuinka paljon olkia varten pitää neuloa? Ja tuo päättäminen joka toisella kerroksella: päätänkö ensimmäiseksi 3 ensimmäistä silmukkaa vai mitä?

Ja nyt tosiaan saa vääntää rautalangasta mahdollisimman yksinkertaisesti :D
Kyselen lisää, kunhan pääsen ensin tähän asti.
Kiitos♥

  • ylös 3
  • alas 1

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat