Lukijan kirje: Tiimiläiset eivät sitoudu tavoitteisiin

Osa työntekijöistä jättää tehtäviä tekemättä, koska eivät ehdi. Kuitenkin he ehtivät pitää ylipitkiä kahvitaukoja.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Tiimiläiset eivät sitoudu tavoitteisiin

Kommentit (4)

The Boss

Sinä olet esimies, joten ole sitten esimies! Esimiehen tulee ajoittain olla myös "ikävä" ja antaa rehellisesti huonoa palautetta. Jos joku pitää liian pitkiä kahvitaukoja, tulee se  hänelle kahden kesken kertoa ja painottaa että se ei vetele etenkään, kun hän ei pääse tavoitteisiin. Tosiasia on se, että työttömiä on niin paljon että joukosta löytyy taatusti tavoitteisiin sitoutuva tyyppi. Tämänkin voisit ystävällisesti hymyillen lusmuilijoille mainita. Voisit, jos siihen joudut, vilkaista vähän vanhempia työttömiä, heillä kuulema on aivan eri työmoraali kuin nuorilla.

tiinaliina

Aina on niitä, jotka lusmuilevat, jos siihen vain tulee mahdollisuus. Helposti myös muita tiimiläisiä alkaa sapettaa, kun he huomaavat, että jotkut pitävät ylipitkiä kahvitaukoja ja jättävät töitä tekemättä. Muuta omaa toimintaasi tai vahvista syy-seuraus-suhdetta, eli jos ei tee, mitä pitää, siitä seuraa että...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Keppiä ja porkkanaa

Kuvaamasi tilanne on hyvin yleinen nykytyöpaikoilla. Kaikki eivät aina ymmärrä, että töissä ollaan tekemässä töitä. Chattailu on monen mielestä työntekoa. No keskustellaanhan siinä toki työkavereiden kanssa.

Keppiä ja porkkanaa oikeassa suhteessa niin kaikki aasit saa tekemään töitä. Tiedostat näköjään itsekin, että olet ehkä liian kiltti. Jos ihminen ei ole jo lapsena maistanut oikeita rajoja, niitä on aikuisena vaikeampi enää opettaa. Mutta usein pomo on ihmisen loppukasvattaja. Vanhemmat auttavat alkuun, opettaja jatkaa ja pomo viimeistelee.

Älä anna periksi. Sinulla on oikea asenne. Kannustaminen ja kehu on hyvä keino. Kiitoksella kissakin elää, sanoo suomalainen sananlasku.

RingBell

Verenpaine nousee heti kun lukee tällaista.Se kun vaan on niin niin tuttua.Aina on niitä työkavereita jotka menevät siitä mistä aita on matalin ja pääsevätkin kun esimies ei asiaan puutu.Miksi et puutu jos työn teko hidastuu,et ole sen parempi tyyppi vaikka itse tekisitkin-väsytät vain itsesi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat