Onko sinunkin lähipiirissäsi ankeuttaja? 5 tapaa kohdata hänet

Yleensä ei ole kyse ilkeydestä, kun joku tölväisee ilon hetkellä. Ankeuttaja kertoo näkemyksensä, sillä toivoo muiden ajattelevan samalla tavalla kuin hän.

Jotkut löytävät jotain huonoa onnenhetkistäkin. Yleensä kyse ei ole ilkeydestä tai halusta viedä toisten ilo, mutta kielteiset tunteet tarttuvat herkästi. Psykologi neuvoo, kuinka pärjäät ankeuttajan kanssa – silloinkin, kun olet sellainen itse.Lue koko juttu

Onko sinunkin lähipiirissäsi ankeuttaja? 5 tapaa kohdata hänet

Kommentit (2)

ranteet-auki

Äitini on ankeuttaja pahimmasta päästä. Ei sellaista tapahtumaa ole, josta ei jotain negatiivista löytäisi. Välillä hänen toteamuksensa ovat Stand-upia parhaimmillaan - vahinko vain ettei hän itse näe mitään hauskaa älyttömimmissäkään katastfrofiskenaarioissaan. 

Hän itse ajattelee,  että pessimisti ei pety. Niinpä! Koska hän on niin raskas ihminen, ei kukaan halua häntä mukaan mihinkään, niin ei ole sitten mihin pettyä kun saa nysvätä oman happamuutensa kanssa. Mihinkään uuteen ei myöskään kannata sännätä tai uutta ajattelutapaa yms. kokeilla, kun ei se kuitenkaan toimi...Odotettavissa - tai jo nyt nähtävissä - erittäin yksinäinen vanhuus. 

  • ylös 19
  • alas 8
Mariann

Ranteet-auki,

täällä ihan sama juttu..Välillä hän esittää olevansa niin muka positiivinen ja kun jollain muulla tulee oikeita vaikeuksia, hän käskee olla hiljaa koska se häiritsee häntä. Eli ei kestä muilta tippaakaan sitä mitä itse koko ajan tekee. Jos joskus joku vaikeuksista huolimatta selviää, hän ei koskaan totea olleensa väärässä kun epäili onnistumista. Lisäksi on kateellinen melkein jokaiselle ja koko ajan, eniten lastensa saavutuksista. Ja vielä kauheinta tässä kokonaisuudessa on että nämä asiat ovat yhä tabu yleisessä keskustelussa ja tuntuu ettei kukaan usko että näin lannistavia vanhempia on olemassa jos siitä keskustelu jossain yhteydessä viriää. Tämä on todellisuutta meille joillekin. Pahinta on ehkä se, että jos pistäisi välit poikki, siitä kärsivät kaikki muut paitsi kärsivä itse. Ja koska asia on tabu, saa itse oudon ja vaikean ihmisen maineen muulta lähipiiristä jos näin tekee. Koska eihän vika voi olla äidissäni joka on aina niin sitä ja tätä. Mutta kun hän esittää muille teatteria... Siksi huvittaa välillä kun jossain palstoilla joku anoppiparka itkee kun miniä laittoi välit poikki - mietin aina että varmasti syystä. Juuri tuossa edellä kuvatusta syystä. Onnittelut, olkaa onnellisia että hän oli vain anoppinne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat