38 hyvää syytä, miksi tänäkään syksynä ei kannata käydä ryhmäliikunnassa

Jumpan vetäjä tulee näyttämään sinun asentoasi esimerkkinä käyttäen, miten liikettä ei pidä tehdä.

Kuulutko sinäkin meihin, joita pelkkä ajatuskin yhteisestä ryhmäliikunnasta kauhistuttaa?Lue koko juttu

38 hyvää syytä, miksi tänäkään syksynä ei kannata käydä ryhmäliikunnassa

Kommentit (12)

Vierailija

20 vuotta säännöllistä ryhmäliikuntaa takana ja voin sanoa että tämä luokaton jonkun epäurheilullisen pullasorsan kirjoittama artikkeli on täyttä paskaa.Onneksi en tätä lehteä tilaa ja suosittelen muitakin tästä visusti pidättäytymään

 • ylös 6
 • alas 27
Vierailija

Miksi tämmöistä kuraa julkaistaan ? Ainakin tämä on tapa saada joku potentiaalinen kuntoliikunnan aloittaja jäämään sinne kotisohvalle. En tilaa lehteänne, jatkossakaan.

 • ylös 8
 • alas 17
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa! Nyt meni kyllä Kodinkuvalehden pisteet miinukselle. Kyseisen lehden lukeminen loppui tähän. Onnea vaan!

 • ylös 9
 • alas 21
Vierailija

Onko todella niin vaikea käsittää, että osa ihmisistä kokee ohjatun ryhmäliikunnan juuri kuvatulla tavalla: ahdistavana, teennäisenä ja surkuhupaisana trikoonäyttelynä. Tervetuloa mukaan pyöräilemään, hiihtämään, uimaan, suunnistamaan tai vaeltamaan. Saatte raitista ilmaa, eikä kukaan nimittele teitä pullasorsiksi, vaikka asian oikean laidan havaitsisikin. Luonnossa myös henkinen puoli kehittyy.

 • ylös 42
 • alas 10
Nykyaikaan please!

Hei. Kirjoittaja lienee käynyt ryhmäliikunnassa joskus 80-luvulla? Käyn ryhmäliikunnassa, jossa jokainen voi olla salissa juuri siellä, missä haluaa. Ohjaaja on keskellä. Kukaan ei joudu eturiviin, koska porukka ns. sikin sokin ympäri salia (kunhan näkevät ohjaajan) eikä mitään vakipaikkoja ole. Pitkiä sarjoja (vrt. 80-luvun aerobic) ei tehdä, eikä käännellä ihmisiä yhtään mihinkään. Jokainen saa tehdä oman kunnon mukaan. Sali siivotaan säännöllisesti ja tuuletetaan edellisten jäljiltä, eikä siellä haise hiki. Vaatteilla ei kukaan koreile, vaan jokaisella on päällään, mikä mukavalta tuntuu. Peiliä ei ole, joten eipä tarvitse itseään inhota. Tunneille ovat kaikki tervetulleita, iästä, sukupuolesta, kokemuksesta, ulkomuodosta riippumatta. Musiikkia ei soiteta jumittuvilta levyiltä, vaan puhelimen, tietokoneen tms. tiedostoina ja ne kyllä toimivat.

 • ylös 26
 • alas 12
Vierailija

Ryhmäliikunta näyttää olevan pyhää, niin pyhää, ettei siitä ainakaan huumoria saa vääntää.

Jäiköhän muutamalta kommentoijalta havaitsematta kirjoituksen kohderyhmä: "Kuulutko sinäkin meihin, joita pelkkä ajatuskin yhteisestä ryhmäliikunnasta kauhistuttaa?" Miksi kiukustua, jos et edes kuulu ryhmäliikuntaa inhoaviin? Onko se tosiaan niin vaikea ymmärtää, etteivät kaikki pidä kaikesta? Joku ei pidä ryhmäliikunnasta, joku toinen ei pidä uimisesta, kolmas inhoaa hiihtämistä. Pidän kovasti tanssimisesta ja luonnossa patikoinnista, mutta ymmärrän, etteivät kaikki pidä. Siitä huolimatta, että molempien lajien on todistettu tekevän monin tavoin hyvää terveydelle.

Juu, on mulla kotona myös kahvakuula, kuminauha ja painot, säännöllisessä käytössä. Plus oman kehon paino jumpatessa. Tykkään huolehtia lihaskunnostani mieluummin kotona kuin ryhmässä, oman aikataulun mukaan eikä haittaa jos nyt vaikka sattuisi se paukkukin pääsemään.

 • ylös 18
 • alas 4
Vierailija

No, tämän kommenttisi "epäurheilullisesta pullasorsasta" tuskin ainakaan lisää pullasorsien halua hakeutua ryhmäliikuntaan. Päinvastoin taitaa vahvistaa kirjoituksen mielikuvaa ryhmäliikunnasta.

 • ylös 19
 • alas 8
Vierailija

todella typerä artikkeli vaikka humoristinen- mutta näin moni ajattelee ja ryhmäliikuntstunnit ovat oiva tapa aloittaa liikunta- juuri niiden jotka epävarmoja mitä tehdä. tarviiko sitä kaikkein koreografisimmalle tunnille mennä.. ei todellisuudessa.
Terveysriskit ovat todellisia sohvaperunoilla ja tämä artikkeli täydellisenepäonnistunut.
t. ryhmäliikunnan ammattilainen

 • ylös 13
 • alas 8

Kiitos palautteesta, myös kriittisestä! Huumorilla toki asiaa tässä katseltiin. Mielipiteitä on toki monia ja eri ihmiset pitävät eri asioista - liikunnan iloa ei onneksi voi kukaan viedä, miten tahansa sen löytääkin!

 • ylös 12
 • alas 12
Takarivin tyllerö

Parasta on kun löytää itselleen mieleisen tavan liikkua! Toiset tykkää enemmän juosta pallon perässä, sauvakävelä, uida, hiihtää tai käydä kuntosalilla. Olisihan se kauheaa, jos kaikki änkeäisi ryhmäliikuntatunneille  ;)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat