Kokeile uutta konstia vähentää tavaraa – 4 toimivaa tapaa, joilla edetä kuolinsiivouksessa

Kannattaa aloittaa niistä tavaroista, joita voi käydä läpi nopeimmin. Älä siis uppoudu lukemaan vaikkapa vanhoja kirjeitä.

Turhan tavaran raivaaminen on ollut suosiossa jo pitkään, mutta nyt on alettu puhua myös kuolinsiivouksesta. Sen tarkoituksena on miettiä ajoissa, mitä tavaraa haluaa jälkeensä jättää.Lue koko juttu

Kokeile uutta konstia vähentää tavaraa – 4 toimivaa tapaa, joilla edetä kuolinsiivouksessa

Kommentit (3)

Ikävä

Kun taloon on kerätty tavaraa 50-70 vuotta ja asukas tai toinen heistä kuolee niin sieltä tavaramäärästä on mahdotonta löytää tarpeellisiakaan tavaroita tai dokumentteja joista olisi esim pesänjaossa oltava saatavilla. Monella vanhuksella on pakonomainen tarve säästää kaikki rikkimenneistä kodinkoneista aina 50 vuotta vanhoihin liian pieniin vaatteisiin ruostuneisiin nauloihin ja 70-luvun lehtien vuosikertortoihin asti. Siis tavaraa joka ei ole arvokas vintage yllätys tai keräilyharvinaisuus tai jolla ei ole minkäänmoista muistoarvoa omaisille vaan tavarat on vaan jätetty komeroihin lojumaan. Ja mitä kuolinsiivoukseen tulee niin harvalla vanhuksella on voimia ryhtyä tuommoista sekasotkua selvittämään mikäli jostain kumman syystä pystyisivätkin hamstraamisen lopettamaan. Minä en omasta omaisestani saanut minkäänmoista pienintäkään muistoesinettä tai edes valokuvaa hänen kuollessaan, enkä saakkaan ennenkuin hänen nykyinen puolisonsa kuolee, koska mitään ei ilmaiseksi anneta pois. Silloin ehkä sitten uskallan jonkin pienen tavaran ottaa joka muistuttaisi minua rakkaasta omaisestani

Vierailija

Tavanomainen koti-irtaimisto pitää jättää aviolesken hallintaan, mutta kyllä vainajan henkilökohtaiset tavarat voidaan ottaa perinnönjakoon jo hänen kuoltuaa, ei tarvitse odottaa leskenkin kuolemaa. Jos lekelle jääneessä sunnosaa on vielä vainajan entisenkin puolison henkilökohtaista omaisuutta, niin se jakoon myös (hänen perillisilleen).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Viime kesänä siivosin kotini vinttiä ja Me Naisten, Nykypostien, ym ym lehtien parissa sitten aika kului kun niitä selasi ulkona. Haisivat sen verran ummehtuneelle että ulkona oli hyvä selailla. Ja niin vaan muoti toistaa samaa, päivänpolttavat asiat työttömyys, maaseudun tyhjeneminen olivat esillä. Siihen aikaan nuorten julkkisten haastatteluja oli hauska lukea, jotkut jo edesmenneitä.
Mutta on se todella ihan tuskastuttavaa kun joutuu siivoamaan isovanhempiensa jäljiltä tavaraa + siihen tulee omat vanhemmat väliin ja sedän tavarat.  On vaan raakasti heitettävä menemään. Kun nyt on kierrellyt kaupoissa niin on kaksi kertaa harkinnut tarvitseeko oikeesti jotain tavaraa. Omia kaappejakin on tullut tyhjennettyä pienistä vaatteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat