Minkä ikäisen voi jättää yöksi yksin? ”Olisin mieluummin ylivarovainen kuin luottavainen”, sanoo psykologi

Teini voi haluta jäädä yksin aiemmin kuin vanhemmat malttaisivat päästää. ”Vaikka nuori olisi itse mitä mieltä tahansa, vanhemman kuuluu tehdä arvio”, MLL:n ohjelmajohtaja Marie Rautava sanoo.

MLL:n ohjelmajohtaja Marie Rautava ei jättäisi alle 16-vuotiasta yöksi yksin. ”Nuori ei voi etukäteen tietää, miltä yksin jääminen tuntuu”, hän sanoo.Lue koko juttu

Minkä ikäisen voi jättää yöksi yksin? ”Olisin mieluummin ylivarovainen kuin luottavainen”, sanoo psykologi

Kommentit (7)

Vierailija

Mun isä oli sitä mieltä, että sisko puoleni oli 15-vuotiaana liian pieni olemaan yötä yksin kotona

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Minulla oli 11-vuotiaana turvallisempi olo yksin kotona kuin humalaisten aikuisten seurassa mökillä .

Vierailija

Hämmentävää, että jutussa ainoa syy sille, että lasta/nuorta ei pitäisi jättää yksin kotiin ypksi on se, että lasta saattaa pelottaa eikä hän osaa toimia yllättävissä tilanteissa. Ettekö ole kuulleet käty-bileistä? Eikö kukaan muu kuin minä ajattelisi ensimmäiseksi,että teini kutsuu talon täyteen kavereita, kun vanhemmat ovat poissa? Ja mitä tahansa voi sattua. En ikinä luottaisi omaan teiniini niin, että jättäisin yksin kotiin yöksi, hän on 15. Ehkä myöhemmin tilanne on toinen.

Vierailija

Itse 90- syntynyt muutin toiselle paikkakunnalle 16 - vuotiaana ammattikoulun vuoksi, ja niin moni muukin samalla luokalla oli tehnyt. Eikä mihinkään asuntolaan vaan vuokralle kerrostaloon. Tuntuu nyt tosi erikoiselta kun asiat muuttuneet näin paljon.

….

Kyllä jo 11v voi jäädä yksin kotiin! Riippuu tietty ihmisestä mut jos on rauhallinen ja fiksu

Riippuu täysin lapsen ja vanhempien välisestä yhteydestä ja tavasta kommunikoida, että minkä ikäinen voi jäädä yksin yöksi kotiin. Luottamuksellinen ja välitön keskinäinen suhde on välttämätön. Tilannetta voi harjoitella ennakkoon. Voi tarkkailla, kuinka lapsi kussakin tilanteessa toimii. Ja toki pitää olla aina varasuunnitelma. Lapsen pitää saada yhteys vanhempiin koska tahansa. Myös tuttavat tai naapurit voivat olla "tukiringissä" mukana. Itselläni on neljä lasta, joista enää kuopus asuu kotona. Kaikkien kanssa on ollut luontevaa siirtyä kohti itsenäisyyttä, kohti aikuisuutta.

Kirsikka

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat