Onko suosikkisi pumpulinpehmeä perunamuusi vai karkea ja kunnon purutuntuman antava muhennos? Näin onnistut molemmissa

Kosteaa perunasosetta on miellyttävämpi nauttia kuin kuivaa sementtiä.

Perunamuusi on edullinen ja maistuva lisuke, joka muuntuu moneksi juureksilla, yrteillä ja mausteilla. Täydellinen muusi on vain kahdeksan askeleen päässä.Lue koko juttu

Onko suosikkisi pumpulinpehmeä perunamuusi vai karkea ja kunnon purutuntuman antava muhennos? Näin onnistut molemmissa

Kommentit (1)

Kunnolla uunitettu uunimuusi

Tässä arkinen kunnolla "uunitettu" uunimuusi. 

Kuoritaan jauhoiset perunat paloitellaan lohkoiksi. Perunalohkot keitetään vähässä suolattomassa vedessä kypsiksi ja muusataan kuumana. Tarvittaessa lisätään kuumaa vettä, niin että muusi löysenee puuromaiseksi. 

Muusi jäähdytetään 70 asteiseksi. Vehnäjauhoa tai vastaavaa lisätään muusiin 1 reilu ruokalusikallinen 1 kiloon perunoita sekoittamalla. Tarvittaessa lisätään muusiin vielä hiukan 65-70 asteista vettä. 

Nyt muusi "uunitetaan". Eli muusi laitetaan 75-80 ateiseen uuniin 3 tunniksi. Uunituksen aikana sose saa lisää makua. 

Uunitetuun muusiin lisätään suola ja voi sekä maitoa niin että muodostuu vellimäinen muusi. Voi myös maustaa jos haluaa, mutta silloin saatetaan peittää uunituksen aikana syntyneitä makuja. Maustamattomana uunitettu muusi onkin usein parhaimmillaan. 

Uunitettu muusi laitetaan vuokaan ja paistetaan 140-170 asteissa uunissa noin 2 tuntia. Paistamisen voi aloittaa 170 asteessa - kun muusi saa hiukan väriä ja alkaa kuplimaan, niin silloin lämpötilan voi alentaa 140 asteeseen ja kupliminen loppuu lähes kokonaan. 

Hyvä ja helppovalmisteinen arkinen ruoka ja sitä voi valmistaa vaikkapa useitakin kertoja kuukaudessa, jopa kerran viikossa. Viikolla on talouden sähköuunissa yleensä sen verran kapasitettia käytettävissä että kunnolla uunitetun uunimuusin valmistaminen on mahdollista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viikon tykätyin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat