Ahdistaako ilmastonmuutos? 7 tekoa, joilla on oikeasti merkitystä

Suomessa ilmastonmuutos näkyy esimerkiksi lumettomina talvina. ”72 prosenttia suomalaisista näkee ympäristön puolesta toimimisen tärkeäksi. On halu, mutta ei konsteja”, sanoo Sitran johtava asiantuntija Anu Mänty.

Kannatko huolta ilmastosta? Listasimme teot, joilla jokainen voi auttaa – ja joilla on oikeasti merkitystä.Lue koko juttu

Kommentit (7)

Vierailija

Tästä on unohtunut ehkä tärkein yksittäinen teko: lapsiluvun pienentäminen. Jokainen ihminen tuottaa vuosittain keskimäärin 7600kg ilmastopäästöt, joten suuri merkitys on sillä kuinka monta näitä kuluttajia on.

Liinuli

Taloyhtiöni hallitukseen kuuluvana kyselin Tampereella mahdollisuutta saada jäteastioihimme myös muovinkeräys, mutta sitä ei kuulemma ainakaan toistaiseksi ole mahdollista saada. Muovit voi kuitenkin viedä monen marketin pihassa olevaan keräysastiaan.

Vierailija

Oikeasti vaikuttaa myös se, että hankkii mahdollisimman vähän lapsia eikä lemmikkejä ollenkaan. Jo se, että pariskunta hankkii vain yhden lapsen on parempi tulevaisuuden kannalta - ilmastovaikutus pienentyy. Ja jos lemmikkiä haluaa, niin kannattaa valita mahdollisimman pieni ja mahdollisimman paljon kasviperäistä ravintoa syövä eläin, esim. hamsteri tai rotta (rotalle voi syöttää ruuan tähteitäkin, mikä hyvä). 

Suosituimmat

Uusimmat

Latest

Suosituimmat