Ahdistaako ilmastonmuutos? 7 tekoa, joilla on oikeasti merkitystä

Ahdistaako ilmastonmuutos? 7 tekoa, joilla on oikeasti merkitystä

Suomessa ilmastonmuutos näkyy esimerkiksi lumettomina talvina. ”72 prosenttia suomalaisista näkee ympäristön puolesta toimimisen tärkeäksi. On halu, mutta ei konsteja”, sanoo Sitran johtava asiantuntija Anu Mänty.

Kannatko huolta ilmastosta? Listasimme teot, joilla jokainen voi auttaa – ja joilla on oikeasti merkitystä.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija

Tästä on unohtunut ehkä tärkein yksittäinen teko: lapsiluvun pienentäminen. Jokainen ihminen tuottaa vuosittain keskimäärin 7600kg ilmastopäästöt, joten suuri merkitys on sillä kuinka monta näitä kuluttajia on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Liinuli

Taloyhtiöni hallitukseen kuuluvana kyselin Tampereella mahdollisuutta saada jäteastioihimme myös muovinkeräys, mutta sitä ei kuulemma ainakaan toistaiseksi ole mahdollista saada. Muovit voi kuitenkin viedä monen marketin pihassa olevaan keräysastiaan.

Vierailija

Oikeasti vaikuttaa myös se, että hankkii mahdollisimman vähän lapsia eikä lemmikkejä ollenkaan. Jo se, että pariskunta hankkii vain yhden lapsen on parempi tulevaisuuden kannalta - ilmastovaikutus pienentyy. Ja jos lemmikkiä haluaa, niin kannattaa valita mahdollisimman pieni ja mahdollisimman paljon kasviperäistä ravintoa syövä eläin, esim. hamsteri tai rotta (rotalle voi syöttää ruuan tähteitäkin, mikä hyvä). 

Jonna

Taitaa olla edelleen tabu sanoa ääneen, että todellinen ympäristöteko on lapsiluvun vähentäminen. Mikään asia tässä maailmassa ei saastuta niin paljoa kuin uusi lapsi, varsinkin kun se syntyy kehittyineisiin länsimaihin. Voin pyöräyttää maapallon ympäri lentokoneella vaikka 50 kertaa, ja se on silti ympäristöystävällisempää kuin lapsen teko.

Sipikarjaa

Miksi tässä ei lue "Painostakaa päättäjiänne!" yhtenä vinkkinä? Vai olemmeko kaikessa hiljaisuudessa jo hyväksyneet että suuryhtiöiden nukketeatteri, eli istuva hallitus, ei toteuta demokratiaa.

Lapsellinen ekologisti

Lapsiluku sitä lapsiluku tätä. Itsekeskeisillä ja itsekkäillä aikuisilla on aina valmiina lapsikortti hihassaan. Heidän mielestään vain lapset ovat päästöjen lähde ja isoin synti.

Mitään tekemistä sillähän ei ole että etelään pitää päästä kerran tai kaksi vuodessa lomailemaan, autolla ajetaan töihin kaasu pohjassa, mielellään tehokkaimmalla mallilla kulutuksesta viis, ajetaan työsuhdeautolla jossa kulutuksella ei ole väliä koska työnantaja maksaa polttoaineet ja verotukseen auton valinta ja ajotapa ei vaikuta, lihaa ruokana vähintään joka toinen päivä, ellei joka päivä, uusi kännykkä kerran vuoteen tai minimissään joka toinen vuosi, asunnon lämpötila on 23 astetta talvella ja tuuletetaan ikkuna auki koko ajan tekniikalla. Voisin jatkaa listaa loputtomiin syillä, joilla aikuiset syyllistyvät törsäilevään elämäntapaan, samalla väittäen että syntymätön lapsi on se suurin syyllinen ja syntynyt lapsi kaksin verroin pahempi.

Ainoa vaan, että ne lapset saavat meidän paskat korjata tulevaisuudessa ja he ovat ne, jotka tämän planeetan jonain päivänä korjaavat. Me vain tuhoamme, itsekkäästi.

Vierailija

Kyllä ihmismäärä on se suurin ongelma. Kuin myös uskonnot jotka kannustavat holtittomasti lisääntymään.
Miksei tosiasioista puhuta?

Kierrättäjänainen

Huonoin vaihtoehto ei ole muovin heittäminen sekajätteeseen vaan luontoon. Sekajätteistä suurinosa poltetaan. Parempi muovi ja muut jätteet sekajätteissä kun luonnossa, meressä yms.

Vierailija

Näistä kummasti unohtuu aina lemmikit. Esim. koirille pääsääntöisesti syötetään tehotuotettua lihaa, eikä ne kakkapussitkaan hiilijalanjäljettömiä ole.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat