Kun lapsi alkaa seurustella, vanhemmasta voi tulla vähän outo

Kun nuori alkaa seurustella, vanhemman tehtävänä on tukea.

Aikuistuvan lapsen seurustelusuhde saa liikkeelle vahvoja tunteita. Siis aikuisella. Lue koko juttu

Kun lapsi alkaa seurustella, vanhemmasta voi tulla vähän outo

Kommentit (4)

Vierailija

Miehen perhe haukkui minut heti kun lähdettiin pois ensitapaamisesta anoppilasta. Olin kaupunkilainen ja he maalaisia. Haukkuminen ei loppunut koskaan. Kuitenkin on oltu nyt naimisissa 20v ja lapsiakin. En ymmärrä tätä haukkumista ja halveksimista mutta jokainen elää elämänsä tavallaan. Omalla lapsellani jo seurustelukumppani enkä tekisi hänelle mitä appivanhemmat tekivät pojalleen.

  • ylös 17
  • alas 4
Vierailija

Tämä oli tosi hyvä neuvo: "Entä, jos vanhempi ei vain pidä uudesta tyypistä? Sitä ei Ingman-Fribergin mukaan tule kertoa. Ei koskaan, millään tavalla."

Ehkä myös vaikein toteuttaa ja hyväksyä, mutta tärkeä neuvo.

  • ylös 17
  • alas 3
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Osataan sitä kumminkin päin. Seurustelin ekaa kertaa 19-vuotiaana, en siis kovinkaan nuorena. Asuin vielä kotona, poikakaverini (pari vuotta vanhempi) omillaan. Äiti oli alusta lähtien outo. Huokaili ja voivotteli kun lähdin pojan luokse yöksi, kyynelsilmin kysyi, milloin tulen takaisin. Sitten tuli pahempi kriisi, kun äiti vitsaili typerästi jotakin vävyehdokkaasta, ja tosikko poikakaverini otti sen liiankin tosissaan. Äitini käytös hävetti minua, ja kun poikakaverini huomasi sen, hän teki itse hölmön tempun, kun piti jonkinlaisen puhuttelun äidilleni, kertoen, mitä mieltä hänestä on. Jälkeenpäin hän oli vielä tosi tyytyväisen itseensä, koska oli ollut "rehellinen". Tämän jälkeen äitini itki viikon, ja sanoi minulle pelkäävänsä, että tuo mies tuhoaa minut. Koin valtavaa syyllisyyttä äitini pahasta olosta. Isäni taas oli saanut päähänsä että kaverini halusi taloudellisesti hyötyä minusta. Yhdessä isä ja äiti halusivat painostaa minua päättämään suhteen. Onneksi en tehnyt sitä, vaan seurustelu päättyi lopulta muista syistä. Jos olisin vanhempieni painostukseen taipunut, en olisi itse oppinut mitään seuraavia suhteita ajatellen.

Kotiäidistä maisteriksi

Mun äitini haukkui mut poikaystävälleni, olen vaikea tyyppi yms. Pari vuotta myöhemmin, jo naimisissa ollessamme, mies kertoi tästä.

No miten kävi? Olemme olleet naimisissa 40 vuotta, meillä on neljä lasta jakaksi pikkuista lapsenlasta.

Luottakaa itseenne ja tehkää omat päätöksenne. Eläkää hyvä elämä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat