Kuinka usein pyyhe pitäisi vaihtaa? ”Ylihygieeninen ei kannata olla”

Jos sama pyyhe kulkee mukana jumpassa ja kotona, se voi kaivata tiuhempaa pesua.

Liian tiuha pyykkääminen rasittaa ympäristöä.Lue koko juttu

Kommentit (7)

Vierailija

Niin no mikä se on se ”normikäyttö”? Itse käyn päivittäin suihkussa, kun pitää joka tapauksessa pestä meikit, mies 2-3 pv välein. Vaihdan omani viikottain eli 7x käytön jälkeen, miehen pyyhkeen joka toinen vko kun se käyttääkin sitä harvemmin. Normikäyttöä meillä...

Haisunäätä

Entäs, kun käsipyyhkeet haisevat jo päivän käytön jälkeen? Ne ovat nopeasti ihan märät kun 4 ihmistä kuivaa niihin käsiään. Ne vaihdetaan siksi päivittäin, kuivataan ilmavasti ja pyykätään 60 asteessa, zeoliitittomilla pesuaineilla, ja huuhteluaineena käytän etikkaa. Joskus pesuaineen kanssa soodaa. Millä tunkkaisesta hajusta pääsee eroon?!

Vierailija

Kuivausrumpu kyllä kuluttaa äkkiä pöyheyden pyyhkeistä pois. Se nimittäin irrottaa kaikesta tekstiilistä aivan valtavasti nukkaa, joka siis vaatteesta pois. Kerran viikossa tapahtuva vaihto on kyllä  käsipyyhkeille aivan liian harvoin ja varsinkin jos perheessä on enemmän kuin 1-2 ihmistä.

Mitään tunkkaista hajua ei tule pesukoneeseen eikä vaatteisiin, kun pesee kaiken 60 asteessa ja kuivaa ilmavasti, kesällä mieluiten ulkona, muuten telineillä väljästi. Tuo pesulämpötila on kaikkein tärkein!

Huh

Meillä jokaisella oma käsipyyhe ja viikon välein pestään. Ei tulisi enää mieleenkään käyttää kaikkien yhteistä käsipyyhettä!

Opetan opea

Minun oma käsipyyhe pysyy puhtaan näköisenä viikkokausia, sillä pesen käteni saippualla ja huuhtelen hyvin ennen kuivaamista.
Miehen pyyhe on parin päivän päästä taatusti pesun tarpeessa. Hän käyttää kätensä pikaisesti hanan alla ja pyyhkii liat pyyhkeeseen.. ja siitä riidellään! 😡

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat