Psykologi kehottaa ottamaan omaa aikaa: ”On kolme asiaa, jotka jokaisen pitäisi pystyä tekemään yksin”

Joskus oma aika on hemmottelua, joskus hankalien tunteiden kohtaamista. ”Yksinolon ei tarvitse aina olla mukavaa. On tärkeää ottaa vastaan kaikenlaiset tunteet”, sanoo psykologi ja psykoanalyytikko Anna Collander.

Toiset tarvitsevat yksinoloa palautumiseen ja rauhoittumiseen enemmän kuin toiset, mutta psykologi Anna Collanderin mukaan oma aika olisi hyväksi jokaiselle. Hän kertoo kolme asiaa, jotka kaikkien pitäisi osata tehdä yksin.Lue koko juttu

Kommentit (4)

Vierailija

Oli jännä lukea tuollaisesta ilmiöstä, että ihminen pelkää yksinoloa tai ylipäänsä tekee yksin olemisesta ison numeron/ongelman. En ole ikinä ajatellut asiaa tuolla tavalla. En ole pitänyt omaa aikaa tai yksin olemista sen kummempana. Enkä varsinkaan ole ajatellut, että yksin ollessa pitäisi jotenkin hirveästi tehdä jotain itsetutkiskelua tai viettää jotain merkityksellistä yksinoloaikaa. Ehkä se on tärkeämpää ihmiselle, jolle yksinolo tai oma aika on joku ongelma?

Tuota itkemistä vähän mietin, että mitä sillä tarkoitetaan. Onko siis jotenkin hyvä itkeä omissa oloissaan? Itse ajattelen, että on hyvä, jos on joku läheinen, jonka seurassa uskaltaa itkeä ja jonka puoleen voi kääntyä. Mitähän tässä tarkoitettiin tuolla, että yksin pitäisi osata itkeä?

Saana

Minä tulisin hulluksi jos en saisi silloin tällöin olla yksin. Outoa että mont ihmettelevät miksi haluan olla yksin vaikka olen naimisissa. No kun minä vaan tarvitsen välillä vapaan viikonlopun tai päivän, ei se en kummempaa ole. Ja vaikka olenkin naimisissa niin on minulla omia juttuja, ei sitä tarvitse koko ajan olla kimpassa.

Onni on olla yksin rauhassa.

Rakastan yksinoloa! Sitä ei aina saa eikä varsinkaan hyväksytä. Joulurauha yksin on hurmaava, ei pelottava! Luulen että moni ei uskalla olla yksin koska ihmiset pelkäävät "yksinäisyyttä". Se on eri tunne.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat