100-vuotiaan Helvin 12 elämänohjetta: ”Yritä mahdotonta, kiinnostu kaikesta, valita vähemmän”

100-vuotiaan Helvin 12 elämänohjetta: ”Yritä mahdotonta, kiinnostu kaikesta, valita vähemmän”

Helvi seuraa tiiviisti maailmanpoliitiikkaa, kirjallisuutta ja urheilua. Jos ampumahiihtokisat eivät näy televisiosta, hän tarkistaa suomalaisten tulokset Erkki-pojaltaan.

”Kun kaikki on surkeasti eikä mikään muu auta, istahda alas ja naura itsellesi”, neuvoo hämeenlinnalainen Helvi Frick, 100.Lue koko juttu

Sivut

Kommentit (24)

Riidankylväjä

Viisaita ohjeita meille kaikille! Ihana nainen, ei voi kuin ihailla. Olisiko joku ystävällinen ja tekisi dokumenttielokuvan poikkeuksellisestä naisesta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Toisaalla tässä lehdessä kerrotaan, kuinka 32-vuotias nuori äiti on saattohoidossa. Pitäisikö hänenkin istua alas ja nauraa ?
Aivan järjettömiä ja vähätteleviä neuvoja.

Alex

Kylläpä joidenkin ihmisten kommentit ovat kumman kielteisiä.  Tuskin kukaan meistä on syntynyt kultalusikka suussa. Nostan hattua 100-vuotiaalle Helville. Tuskin hänen elämänsä on ollut pelkästään ruusuilla tanssimista. Äidin menetys lapsena, sota-aika sekä pula-aika sodan jälkeen. Totuus kuitenkin taitaa olla, että kaikkeen kielteisesti suhtautuvat pessimistit kuolevat nuorempana. Toki on myönnettävä, että sairaus saattaa viedä myös nuoremman ihmisen - jopa lapsen. Toki nauraminen ei silloin auta. Varmasti Helvi on surrut aikansa, mutta kuitenkin aika on parantanut haavat. Jos joku on kateellinen 100-vuotiaalle Helville, niin voin vain ihmetellä, että joku tuntuu olevan kateellinen hänelle, eikä usko hänen elämänohjeitaan. Jos hän on onnellinen ja seuraa aikaansa, niin tuskin se on keneltäkään pois. Japanilaiset naiset ovat maailman pitkäikäisimpiä, varsinkin Okinawan saarella. Siellä he osallistuvat työntekoon pelloilla vielä vanhoinakin, tai pitävät huolta lapsista. Heillä on tärkeä tehtävä tuossa yhteisössä. Ikää lisää myös terveellinen ravinto (kala ja kasvikset) ja se, että heitä ei ole unohdettu. Heillä on arvostettu asema ja heitä kunnioitetaan. Luin myös, että saaren asukkaat rakastavat tanssimista. Sekin pitää kunnossa ja se on osa sosiaalista elämää.

Matilta

Sinä olet katkeroitunut kovista kokemuksistasi eikä ole helppoa olla onnellinen. Kauheista kokemuksista voi kuitenkin eheyttä ja löytää tietyn onnellisuuden tason esim. terapian ym. avulla. Tunnen vanhoja ihmisiä jotka ovat kokeneet todella rankkoja kokemuksia ja ovat selviytyneet ja ovat arvostaneet elämää ja olet onnellisia lapsistaa ja lspsenlapsistaan ja puolisosta sekä ystävistä. Tämä 100v on onnensa ansainnut ja hänkin on kokenut kovan menetyksen ensin lapsena ja sitten puolison kuoleman kautta. Kellään ei elämä ole onnen pilvissä pyörimistä mutta voimme nauttia niistä onnen murusista mitä meillä on. Toivon että sinäkin niitä opit näkemään ja arvostamaan kiitollisina.

pihlajanmarja

On se niin elämässä, että ei kannettu vesi kaivossa pysy.  Neuvoja sataa joka viikko, kuinka nopeasti onnellisuus valaisee päivän.  Pitää eheytyä.  Joka puolella on sosiaalisten taitojen ylivertaisuutta korostavia kirjoituksia. Ekstroverttien maailmaksi on rakennettu. Introvertti voi valita vaikka sähköpostin niin selviää tilanteissa paremmin, jos on mahdollisuus valita. 

Vierailija

Itse olen perheväkivaltaa nähnyt ja alkoholiperheessä lapsuuteni viettänyt. Silti ajattelen että Helvi puhuu kokemuksen syvällä rintaäänellä eikä kadu elämäänsä. Lapsuuden muistoissa ei pidä rämpiä, elämä jatkuu. Älä katkeroidu vaan anna anteeksi, näin ollen voit elää elämäsi hyvin. Nauttikaa siitä ihanasta mitä teillä on, etsi aina päivästä jotain positiivista. Tai jos et löydä, pidä kurja päivä ja etsi seuraavasta. Ihminen on perustyytymätön olento joka löytää negatiivista kaikesta mitä tekee, paitsi jos koettaa etsiä positiivista.

Vierailija

Hohhoijjaa ehkä tässä nyt puhutaan vähän tavallisemmista asioista, kuten huonosta päivästä kun auto ei aamulla starttaa ja myöhästyt töistä, huomaat töissä että unohdit lounaan kotiin, takistasi hajoaa vetoketju kotiin lähties ja kun oikein ottaa silloin kaikki päähän niin kävellessäsi bussipysäkille ohi ajava aito roiskauttaa loskat päällesi. Sillon pitää osata nauraa itselle, kun mikään ei onnistu. Silloin se voi parantaa oloa, kun loppujen lopuksi ei oikeasti ole mitään hätää niin kyllä silloin voi itselle vaikka jo vähän nauraakin.

Hyiteitä

Ompas suorastaan kuvottavia kommenteja! Huomaa miten koko artikkelin pointti menee ihmisiltä täysin ohi. Minua huolestuttaa valtavasti ettei suomalaiset enään pysty ymmärtämään syvällistä puhetta. Ollaan mielummin kiireisiä, stressantuneita ja ilkeitä.

Bau

Jag tror hennes budskap är detta, tillämpat på den tid vi lever i idag:
Man måste ta vara på de goda stunderna, fokusera på dem! De tråkiga stunderna är i dagens samhälle alltför många och den dåliga energin sprids, så koncentrera er gott folk, på att sätta er energi på det goda och försök sprida det, fast det känns motsträvigt ibland. Det blir ett bättre resultat, garanterat! Tillsammans gör vi det, men inte ensamma!

Lilli

Niin se taitaa olla, että meitä on pessimistejä ja optimisteja - ja emme ehkä haluakaan vaihtaa puolta. Keskustelu vain saattaa olla vaikeaa kun ollaan erilaisia, vaikka aikuisia yritetään olla kovasti :).

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat