”Kummi näki kummilapsensa viimeksi ristiäisissä” – mitä tehdä, kun kummivalinta osoittautuu vääräksi?

Lapselle voi koska vain antaa lisää kummeja, jos vanhat eivät enää pidä yhteyttä, Kati Tervo-Niemelä muistuttaa.

Kolmasosa Kodin Kuvalehden kyselyn vastaajista sanoo, että valitsi lapselleen väärät kummit.Lue koko juttu

Kommentit (2)

Vierailija

Entäs sitten ne tilanteet, missä kummi haluaisi olla hyvä kummivanhempi ja pitää yhteyttä, muistaa syntymäpäivinä ja viettää aikaa lapsen kanssa, mutta kummilapsen perhettä ei vain kiinnosta? Yhteydenpidon tulisi tapahtua puolin ja toisin, niin että molemmat saavat kummisuhteelta jotain, ei niin, että toinen on vain antava osapuoli ja se, joka haluaa nähdä ja osallistua lapsen elämään. Olisi ihanaa, jos saisin kummilapseltani vaikka syntymäpäivä kortin tai edes tekstiviestin, mutta en saa. Ei heitä kiinnosta pyytää minua kylään, eivätkä he tule luokseni vaikka pyydän. Harkitsen, etten enää itsekään sitten pitäisi yhteyttä... Harmillista.

Vierailija

"”Enemmän kyse on siitä, että kummilla ei ole aikaa, välineitä tai väyliä pitää yhteyttä. Ei vain osata”, Tervo-Niemelä sanoo."

Tai että kummilla ei ole halua pitää yhteyttä, tai ei viitsi. Kai nyt aikuinen ihminen "osaa" pitää yhteyttä, jos haluaa?

Minua ei koskaan ole pyydetty kummiksi. Suostuisin heti, jos joku pyytäisi! Tosin vain epäviralliseksi kummiksi, sillä en ole kristitty. Minulla on loistava kummitäti. Nyt vielä aikuisenakin pidämme yhteyttä: kirjeitä ja kortteja, synttäri- ja joululahjoja matkaa postitse kumpaankin suuntaan. Kummini ovat eronneet. Oma setäni ei ole pitänyt yhteyttä mutta exänsä eli kummitätini kanssa olen läheisempi. Nuorena yhteydenpito oli enemmän kummin vastuulla ja muistan kyllä sen tunteen, kun kummilta oli tullut lahja juuri minulle.

Olisin innostunut kummi, vanhempien kanssa ei tarvitse olla läheinen että voi kirjoitella postia lapselle suoraan ja olla kuuntelevana korvana jos tarvitsee. Tietysti välirikossa vanhempien kanssa ei myöskään voi olla, että kummius onnistuisi.

Suosituimmat

Uusimmat

Latest

Suosituimmat