Isovanhempien yleinen huoli: kuinka paljon lapsenlapsia pitää hoitaa? Asiantuntija vastaa

Pitääkö lapsenlapsia aina hoitaa?

Lapsenlapsen hoitaminen voi olla yllättävän rankkaa. Saako siitä kieltäytyä? Väestöliiton asiantuntijat vastaavat.Lue koko juttu

Kommentit (2)

Vierailija

"Isovanhempien omat vanhemmat alkavat ikääntyä ja sairastella." Vaikuttaa kyllä enemmänkin siltä, että useimmissa perheissä isovanhemmat itse alkavat ikääntyä ja sairastella, ja lapsiperheiden vanhemmat joutuvat tuplahoitotaakan alle. Ehkä ei ihan vauva-aikana, mutta aika nopeasti kuitenkin.

Lapsenlapsia ei ole pakko hoitaa

Lapsenlapsia ei ole pakko hoitaa. Isovanhempien ei tarvitse hoitaa lapsia ja emme kuskaa lapsia hoitoon mummolaan. Jutusta saa hieman vääristyneen kuvan isovanhemmuudesta. Katinkontit, että kaikilla lapsiperheillä olisi hyväkuntoiset isovanhemmat, jotka pystyisivät ja viitsisivät auttaa lasten- ja kodinhoidossa! Monen lapsiperheen mummot ja vaarit ovat monisairaita, jopa muistisairaita dementikkoja. Isovanhemmat asuvat ehkä kaukana tai he ovat jo kuolleet. Joillakin mummoilla ja vaareilla on runsaasti aikaa harrastamiseen ja matkusteluun, mutta lastenhoito ei voisi vähempää kiinnostaa!

Kaikki isovanhemmat eivät myöskään auta omia vanhempiaan tai appivanhempiaan. Mummoilla ja vaareilla voi olla aikaa 24/7, mutta kas kummaa - he ovat niin kiireisiä, että omat vanhemmat ja appivanhemmat saavat virua yksin laitoksissa. Pari, kolme kertaa vuodessa heitetään laitokseen kukka ja kortti.

Lapsiperheissä ilmapiiriä kiristävät usein hankalat suhteet appivanhempiin. Anoppi - joskus myös appiukko - tuppautuu kylään koska huvittaa, tietää kaiken lastenhoidosta ja jakelee auliisti neuvojaan. Usein juuri anoppi määräilee ja puuttuu lastenhoitoon ja kasvatukseen ja miniä näkee punaista. Kävellään vanhempien yli, luvataan lapsenlapsille yhtä sun toista - vanhemmilta asiaa ensin kysymättä, yritetään ostaa lapsen suosiota tavaralla ja rahalla.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat