3 pakkastalven avainkokemusta, jotka kaikki keski-ikäiset muistavat

Tätä ikiaikaista perinnettä on pakko jatkaa!

Lapsena pakkaspäivät olivat mahtavia! Sai kokeilla, kuinka kieli tarttuu mattotelineeseen, ja tuntea, kuinka märät hiukset jäätyvät koppuroiksi uimahallireissuilla.Lue koko juttu

3 pakkastalven avainkokemusta, jotka kaikki keski-ikäiset muistavat

Kommentit (19)

"Kuopus"

Kovalla pakkasella oli ulkosaunan eteinenkin jäätävän kylmä. Äiti toi pyyhkeen ja viltin saunan lauteille lämpiämään, kun olin valmis ja isä kantoi sisälle lämpimiin käärittynä. Isompana mentiin siskojen kanssa löylystä kieriskelemään lumihankeen.
Hiihtämään sattoi hyvin mennä -22 asteeseen saakka. Varpaat ja naama jäässä sieltä tultiin. Pönttöuunin lämmössä kun lämmitteli jäisiä varpaita, se kirveli kutkuttavasti.

Vierailija

Tunne, kun kengänvarresta pääsi lumi sisään ja vähitellen sulavesi kasteli villasukat ja kohmetti koko jalkaterän! Sitten se tunne, kun pääsi pakkasesta sisälle ja vettyneet sukat riisuttiin. Ja se paras tunne, kun äiti otti kylmät ja nihkeät varpaat lämpimien käsiensä väliin.

  • ylös 13
  • alas 4
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jari70

No tottakai keilellä piti kokeilla mini auton oven kahvaa. No siinä kun 5 min niska mutkalla ootteli isää pelastamaan niin uskoin kerrasta et kieli todella tarttuu metalliin.

Vierailija

Kun aamulla pimeässä kiiruhti kouluun ja naapurit lämmittivät puilla. Se ihana savun tuoksu.

  • ylös 19
  • alas 6

Vierailija kirjoitti:
Kun aamulla pimeässä kiiruhti kouluun ja naapurit lämmittivät puilla. Se ihana savun tuoksu.

Hei Vierailija, tosiaankin! Savun hajuun liittyy ihania muistoja. Ja pimeisiin aamuihin. :-)

RingBell

Kun pakkanen paukkui-siis ihan kovia paukahduksia  ja kun imettiin päivällä sulaneita pitkiä jääpuikkoja

  • ylös 10
  • alas 4
Tsööts

Tuli ihailtua selällään hangessa maaten revontulia niin, etteivät ne enää aikuisiällä säväytä.

Oi niitä aikoja

Luisteltiin, hiihdettiin tai laskettiin mäkeä niin aina niinkauan kitenkin että sormet ja varpast jäässä! Isä otti sitten käsienväliin ja hieroi niitä! Ja se sitten sattui alkuun, mutta kun veri lähti kiertämäänbiin helpotti!

Ulkosuomalainen80

1. Joka talvinen pissatulehdus kun hangessa istuttiin rakentaen milloin mitäkin projektia lumilinnaan. Lumilinna oli tietysti aurakoneiston lumikasa ja jännitti onko seuraavana päivänä vielä olemassa.

2. Koulun liikuntatunnilla luistinnauhojen kiristys luistinradan varrella olevassa avokopissa. -20c pakkasessa oli sormet ihan jäässä ja n. 35 minuutin luistelun jälkeen jalkoja kolotti ja koski. Ihana kun sai ne jäätyneet sorkat ulos tiukoista luistimista. En vieläkään ymmärrä mikä ihmeen kisa meillä oli saada ne luistimet niin tiukalle ettei veri kiertänyt.

3. Lumiukon teko: aina yhtä turhauttavaa saada se alku pallo ja sitten puskea niitä muita palloja pienin käsin kylmäksi kostuneilla hanskoilla/lapasilla ja takilla.

4. Äitin Datsunin lämmitys aamu kuudelta ja ikkunoiden jäähuurteesta raapiminen pienin käsin jollain mainoslastalla.

5. Lumen narskuminen pakkasella niiden kauheiden toppakenkien alla plus aina liian pitkät ribbisukkahousut toppavehkeiden alla.

Ihmekös inhoan lunta ja muutin pois heti kun oli mahdollisuus ;)

Älykääpiö

Kirkon leirillä nukkuminen puutalossa patjalla lattialla puutalossa ja napakelkka jäällä ja vielä kolmas muisto, kuuma mehu hiihtoreissun jälkeen

Sipe123

Laitoin kerran kieleni vanhanaikaisen kaivon pumppuun. Kieli jäi kiinni, mutta yltyin juuri pumppaa varresta vettä niin että kieli irtosi.

Sipe123

Isä teki jäälle napakelkan. Ja meillä oli mahtavat lumilinnat jopa 3 huonettakin siinä.

Anne, entinen Oululainen

Pakkasaamun lumi narskui saappaiden alla ja miljoona lumitimanttia hohti hangessa katuvaljojen loisteessa. Katolta hypittiin hankeen ja kaivettiin tunneleita lumeen. Ei olis millään malttanut mennä sisään edes keskitalvella kun aina riitti puuhaa kavereitten kanssa.

kissamummo

Helsingissäkin riitti pakkasta ja lunta talven mittaan niin, että kaivoimme aurattuun lumikasaan isohkon lumiluolan, joka sitten käytössä jäätyi ja oli pitkään piilopaikkamme :).

haluunnukkuu

Oon ihan 2000-luvun penska ja pystyn kummasti samaistumaan. Keski-ikä tullu ajoisa hmh.

Vierailija

Isäni rakensi hiihtolomalla hiiohoijakan (napakelkan) järven jäälle. Sillä sitten pyörittin - ja hankeen lennettiin kun vauhti oli tarpeeksi kova.

Meikkuli

Hiihtoretket perheen kanssa. Termarissa kaakaota tai lämmintä mehua ja eväänä appelsiininpaloja. Se tunne, kun pääsit jouluna tapaninpäivänä kavereitten kanssa luistelemaan pitkän joulupäivän jälkeen. Potkukelkkaletkat mäessä tai koulumatkoilla. Muovipussilla laskeminen pulkkamäessä. Lumimajat ja retkieväät majoissa. Kylmät sormet ja vapaat. Tähtitaivas ja nariseva lumi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat