Lukijan kirje: Mistä uusperhe löytää asunnon?

Olemme olleet uusperhe kaksi vuotta, mutta edelleen asumme kumpikin lapsiviikon aikana omissa kodeissamme.Lue koko juttu

Lukijan kirje: Mistä uusperhe löytää asunnon?

Kommentit (6)

Vierailija

Onkin hankala tilanne, mutta kaikille ne asunnot ovat yhtä kalliita. Ei liene muuta vaihtoehtoa kuin muuttaa johonkin lähikuntaan ja kuskailla lapsia lapsiviikolla kavereille ym. Ei kai se ihan ilmaista ole pitää kahta kämppääkään? Säästätte muusta tai hankitte parempituloiset työt, muuta en kyllä keksi.

kaksi yhdessä

Eräs tuttuni ratkaisi vastaavanlaisen tilanteen niin, että he hankkivat samasta rapusta kaksi asuntoa, jolloin oli helppo viettää aikaa yhdessä, mutta jokaisella lapsella oli oma huone omassa kodissaan. Välillä he tekivät sitten yökyläretkiä jompaan kumpaan asuntoon, jolloin lapset nukkuivat esimerkiksi patjoilla olohuoneessa ikään kuin retkeillen.

  • ylös 12
  • alas 3
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10+2

Miksi kaikilla lapsilla pitää olla oma huone? Ei ollut meilläkään kymmentä makuuhuonetta, kolme lapsille ja yksi yksi vanhemmille riitti oikein hyvin silloin, kun koko lauma asui kotona.

Teikku

Toden totta. Samassa huoneessa asumisessa on monta hyvää puolta. Salaisuuksien -> tuhmuuksien -> sääntöjen vastainen tekeminen vaikeaa. Ei kannata opettaa lapsia pienestä asti kermaperseiks mitkä saa kivoja asioita ilman vastiketta. Jos jokainen möllöttää omassa huoneessaan niin mikä perhe se on? Yhteinen tekeminen yhdistää ja opettaa sietämään vähän vastoinkäymisiä. Te olette pomoja ja päätätte, ei lapset.

16 vuotta uusioperhettä

Uusioperhe kuudella lapsella Päijät-Hämeestä. Kun muutimme yhteen 15 vuotta sitten ei tullut mieleenkään että pitäisi hankkia kämppä jossa on kaikille lapsille omat huoneet. Talossa joka hankittiin oli vain 2 makkaria mutta kellarikerroksessa olevat
kodinhoitohuone ja askartehuone oli niin isoja että ne otettiin käyttöön, samoin ikkunaton kellari.
Meillä on 2 tyttöä ja 4 poikaa joista
1. Pikku tytöt "kodinhoitohuoneeseen"
2. Pienimmät 2 poikaa parvi/työpöytä sänkyineen yhteen makkariin
3. Esiteini poika yhteen pieneen makkariin
4. Esiteini poika "ikkunaton varasto.
5. Vanhemmat sai "askarteluhuoneen" jossa koisivat edelleen vaikka nyt huushollissa majailee vakituiseen vain toinen noista pienimmistä pojista (nyt 21v)

Vierailija

Meidän taloyhtiössä Helsingissä on runsaasti 5h+keittiö rivitaloasuntoja. Olen seurannut hintoja, joilla näitä on myyty viime vuosina ja neliöhinnat ovat mielestäni olleet kohtuullisia. Uskoisin että asumiskustannukset jäävät myös alle kahden erillisen asunnon kustannusten.
Ihanteellinen tilanne tietysti on, jos tällainen alue löytyy niin läheltä ettei lasten tarvitse vaihtaa koulua, mutta jos vaihtoehtona on muuttaa kehyskuntiin, voi lapsille olla helpompi hyväksyä muutto pääkaupunkiseudulla toiselle alueelle.
Lasten iät ja keskinäiset kemiat vaikuttavat toki paljon siihen tarvitaanko omia huoneita, mutta itse kuusilapsisessa perheessä kasvaneena en edes odottanut saavani omaa huonetta. Sen sijaan jaoimme siskoni kanssa (onneksi tilavan) huoneemme kahteen osaan kirjahyllyn ja työpöydän avulla, jolloin saimme näköesteen ja siten omaa rauhaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat