”Ei noin pienestä kannata itkeä!” ja viisi muuta vanhempien yleistä lausetta, joista psykologi varoittaa

”Tuhmasti tehty!” on paljon parempi lause kuin ”Oletpa tuhma”.

”Reipas tyttö, ei sattunut!” ja ”Mene huoneeseesi rauhoittumaan”. Oletko sinäkin sanonut nämä lauseet? Psykogi Leea Mattila kertoo, mitä lauseita ja miksi aikuisten kannattaisi pienten lasten kasvatuksessa välttää.Lue koko juttu

Kommentit (6)

Kahden lapsen äiti

Taas yksi artikkeli psykologin teoriatornista, joka ei tarjoa mitään ratkaisuja konkreettiseen arkeen. Kun lapsi vetää itku-potku-raivarit, ei suostu kävelemään kotiin päiväkodista, keksii tekosyitä olla nukkumatta tai ei kiireisenä aamuna pue päällensä. Toki näitä on hyvä pohtia, mutta tarjotkaa nyt hyvät psykologit jotain vaihtoehtojakin!

Järki käteen

VOI JESSUS. Onko tällä naisella itsellään lapsia? Tänä päivänä on lasten kasvatus ilmeisesti kiellettyä. Kaikki mitä teet, on henkistä väkivaltaa tms. Annetaan elää ku pellossa, niinkö?

Vierailija

Ihan samaa mietin, että mitä tapoja muita on? Esim. Lapsi temppuaa kerta toisensa jälkeen lähtemisissä niin en ikäväkseni ole keksinyt muuta kuin viimisellä sanoa äiti lähtee nyt, jäätkö sinä tänne?

Vierailija

Hienosti vedetty mitä ei sas tehdä, mutta mitäs sitten saa sanoa/tehdä? 4lasta 4lastenlasta ja joskus on vain pakko sanoi että nyt täytyy mennä, jäätkö tänne vai lähdetkö mukaan. Yms "kiellettyä" kuinka monta lasta tämä neuvojen antaja on kasvattanut? Tervetuloa johonkin päiväkotiin vaikka kuukaudeksi harjoitteleen kuinka teoriat kohtaa käytännöt

Lto ja kolmen lapsen äiti

Lapsen voi napata syliin, jos hän ei suostu lähtemään. Yleensä tilanne purkautuu, kun pääsee ovesta/portista ulos. Joitain kertoja kun rimpuilevan lapsen kantaa ja puhuu asian auki siihen perään (aamukiireessä sen voi jättää iltapäivään, mutta mielellään mahdollisimman pian), niin lapsi oppii, että lähtöä ei voi loputtomiin siirtää.

Ennakointi auttaa usein myös. "Äiti hakee repun ja sitten lähdetään" toimii esim. päiväkodista lähtiessä. Kotona vaikkapa "Laitan ulkovaatteet lattialle valmiiksi ja sitten mennään." Lapsen kanssa voi myös opetella ajanhallinnan alkeita: "Kun tämä isoviisari on tämän kolmosen päällä, niin sitten lähdetään." Usein jo 3-vuotiaat ovat ylpeitä jos osaavat itse ennakoida lähdön näin. Muista kiittää onnistumisista ja myös hyvästä yrityksestä!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat