Insinööri, leskimies ja osaa puhua tunteista! Nettihuijarin uhri Elina kertoo 10 merkkiä, joista hälytyskellojen pitäisi soida

Nettihuijari kirjoittaa juuri ne sanat, jotka haluat lukea. Kuten näin: ”Oli upeaa keskustella kanssasi puhelimessa. Salpaat henkeni, Elina. Nautin todella paljon, kun kuulin äänesi niin selvänä ja kirkkaana.”

Ensin tutkija Elina Juusola rakastui nettihuijariin, sitten hän alkoi työkseen tutkia romanssihuijauksia. Nyt hän kertoo, mitä keinoja romanssihuijarit yleisesti käyttävät.Lue koko juttu

Kommentit (1)

Ria Hafren
Seuraa 
Liittynyt17.8.2015

Olen viimeisen vuoden aikana saanut 20-30 kaveripyyntöä Facebokissa miehiltä, joita yhdistää nämä 4 asiaa:
- Hyvännäköisiä
- Armejan leivissä
- Minun ikäisiä
- Eronneita tai leskiä.

Olen järjestäen klikannut heidät pois. Sitten tuli mies, jolla oli suomalainen nimi: "Jari Virtanen". - Hyväksyin nimen takia kaveripyynnön. Viestittely alkoi heti. Hän kertoi muuttaneensa 3-vuotiaana äitinsä kanssa Ruotsiin. Vaihdoin ruotsin kieleen. Hänen ruotsinkielensä oli niin huonoa, että minun oli välillä vaikea ymmärtää mitähän tarkoitti. Vaihdoin englantiin. Ei hänen englanninkielensä hyvää ollut, mutta huomattavasti sujuvampaa.

Jo tuossa vaiheessa, kun hän osasi ruotsia tosi surkeasti, vaikka oli elänyt Ruotsissa iät ja ajat, hälytyskelloni soivat. - Noh. Jatkoimme. Hän kertoi olevansa Ruotsin YK:n ja Naton tehtävissä Afganistanissa. Ihmettelin sitä, koska hän kertoi olevansa 71 v. Hälytykelloni soivat lisää.
Mutta. Kaveri oli sympaattisen tuntuinen. Se ilahdutti ja hämmästytti minua, että hän tykkäsi juuri samoista asioista kuin minä. - Hänhän sai ne helposti plokattua FB-sivuiltani ja Googlesta. - Mukavia kuvia hän "meistä" kuvaili: Hän laittaa minulle ruokaa, minun pitäessä seuraa juoden lasillista hyvää viiniä.
Hän kertoi liikuttavan tarinan siitä, miten oli löytänyt ex-vaimonsa sängystä hyvän ystävänsä kanssa. Ja miten ex-vaimo oli varastanut rahaa häneltä vaikka kuinka paljon. - Seuraavaksi todella mielikuvitusrikkaan tarinan: Ruotsin YK muka vaatii, että sotilaalla saa olla vain yksi pankkitili, ja se pitää olla yhteinen ex-vaimon kanssa, vaikka erosta oli 10 vuotta??!! Nauroin, kun luin tuon. - Hän kertoi myös, että oli muuttanut kaiken omaisuutensa käteiseksi, ja ne on matkalaukuissa YK:n Istanbulin varastossa (oli minun pehmittämistä sille, että rahoja on vaikea saada sieltä, kun hän tulee tapaamaan minua, "Voisinko lainata...?")
Kuukauden kuluttua hän alkoi selostamaan, että hän on Hirrrrveän rakastunut minuun. Pyysin häntä olemaan puhumatta rakkaudesta, että on aivan liian aikaista sille. - Hän ei välittänyt siitä tippaakaan. Jatkoi vain rakkaudenvalojaan (aika upein sanankääntein :0). - Sain tarpeekseni. Lähetin hänelle sähköpostin, että en jatka enää. Poistin hänet FB:stäni. - Hänen FB-profiilinsa oli poistettu jo samana päivänä.

Okej. Menin vähän halpaan. En olisi mennyt ollenkaan halpaan, jos kaveripyynnön lähettäjällä ei olisi ollut suomalaista nimeä! En olisi ikinä lähettänyt rahaa tuntemattomalle!!
Kuitenkin: Minusta tämä oli mielenkiintoinen ja hauskakin kokemus :0).

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat