vain1elämä

Olen parisuhteessa narsistin kanssa. Työttömyyden ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön kautta narsismin siemen ”puhkesi kukkaan”. Narsismi näyttää olevan kuin jokin uusi kansantauti. Narsisti syyllistää, uhriutuu, arvostelee, on mustasukkainen, vihamielinen, katkera, kostonhaluinen, loukkaava, kontrolloiva, kaavamainen käytökseltään. Hänelle "keskustelu" on mykkäkoulu-raivokohtaus-mykkäkoulu, joten tasan mikään asia ei selviä eikä etene hänen kanssaan. Kaiken kukkuraksi nykyinen puolisoni vihaa yli kaiken aikuista lastani aiemmasta liitostani. Miksi tällaiseen suhteeseen ajautuu? Taidan olla jonkinlainen nastimagneetti eli kiltti, herkkä, empaattinen, työssäkäyvä keski-ikäinen nainen. Miksi tällaiseen suhteeseen jää? Syitä on varmaan monia, taloudellinen riippuvuus, häpeä, voimat loppu, pelko. Minua pidättelee viimeksi mainittu. Haluaisin kuulla edes yhden selviytymistarinan.
"MeToo" kampanja toi joukkovoimalla esille seksuaalisen häirinnän ja "päitä" alkoi putoilla, tosin tämän kampanjan suosion ymmärtää sitä taustaa vasten, että kyseessä oli julkisuuden henkilöitä, jotka paljastivat perheen ulkopuolisia niljakkeita. Me sen sijaan olemme peruskansalaisia ja toisimme julkisuuteen nykyisen tai entisen puolison törkeyden eli ei erityisen mediaseksikästä.
Musiikista saa voimaa, esim. "ei pystyny hengittää" kertoo juuri sen, miltä tuntuu, kun urakalla ahdistaa. Iltapäivälehdistä saa vähän väliä lukea perhetragedioista. Mietin usein, mitkä syyt ovat johtaneet tällaisiin tapahtumiin.

  • ylös 3
  • alas 6

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat