6 syytä, joiden vuoksi työkaverit ovat elämäsi tärkeimmät ihmiset – vaikka et edes huomaa sitä

Jos kerran hyppää, kannattaa miettiä, kenen kädestä pitää kiinni.

Työkaverit tuntevat vahvuutesi, heikkoutesi ja pienet omituiset tapasi. Huomaatko, miten läheisiä oikeastaan olette?Lue koko juttu

6 syytä, joiden vuoksi työkaverit ovat elämäsi tärkeimmät ihmiset – vaikka et edes huomaa sitä

Kommentit (4)

Vierailija

Tästä meillä oli eilen työpaikalla puhetta 8.15/5. Ja loman jälkeen huomaa, että on ollut ikävä.

  • ylös 10
  • alas 12
Vierailija

Ei todellakaan ole ikävä, ei ketään. Joka päivä näen tarpeeksi monta tuntia, katson kelloa ja toivon pääseväni pois. Ainaista kiirettä, hetkeäkään et voi istahtaa tai ihmetellä. Juoksukahvit on se mitä voit ehkä saada. Ja aina saa hermoilla että mistä tulee sanomista, teit mitä vaan.

  • ylös 23
  • alas 12
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

No kyllä se näin on! Lisäksi tiedämme paljon toistemme lapsista, olemme saattaneet seurata valokuvien ja kertomusten muodossa toistemme lasten ja lastenlasten elämää. On oltu suremassa läheisten kuolemia, ostettu syntymäpäivälahjoja, häälahjoja, surunvalittelukukkia. Meillä ei ole yhtään epämieluista työkaveria.

  • ylös 10
  • alas 10
Perhe on paras!

Olen eri mieltä. Elämäni tärkeimmät ihmiset ovat oman perheen jäsenet - siis omat lapset ja puoliso. Vierastan ajatusta, että työpaikka olisi kuin joku terapiakeskus ja työajalla harrastettaisiin terapiaistuntoja. Käyn töissä ansaitakseni rahaa perheemme menoihin. En mene töihin seuratakseni työkavereitteni lasten ja lastenlasten elämää. En mene töihin suremaan työkavereitten läheisten kuolemia, ostamaan työkavereille syntymäpäivälahjoja, häälahjoja ja surunvalittelukukkia. Surutyötä varten on päteviä ammattiauttajia muun muassa terveyskeskuksessa, seurakunnan diakoniatyössä ja tarvittaessa mielenterveystoimistossa.

Kenenkään ei pitäisi viedä työpaikalle ihmissuhdeongelmiaan tai hakea työkavereilta parisuhde- ja perheterapiaa. Jos et tule toimeen anoppisi kanssa, se ei ole työkaverisi vika. Puhu suoraan anopille ja kerro, miksi ihmissuhde hänen kanssa ei toimi. Työpaikoilla on liikaa juoruamista, selkään puukottamista, ilkeilyä ja työpaikkakiusaamista. Palkallista työaikaa käytetään juoruamiseen, myöhästelyyn, taukojen ja ruokatunnin venyttämiseen, töitten välttelyyn ja turhilla sairauslomilla oleskeluun. Pahimpia työyhteisöjä ovat naisvaltaiset työpaikat: Hoitoala, opetusala, asiakaspalvelu, kaupat, keittiöt, toimistot, kotihoito, vanhustenhoito, terveyskeskukset ja sairaalat. Joukosta löytyy aina pari pahanpuhujaa ja juoruilijaa, jotka myrkyttävät koko työyhteisön ilmapiirin.

Jos työ vie leijonanosan elämästä, henkilö on tyhjän päällä jäädessään työttömäksi tai eläkkeelle. Ei ole ihmissuhteita ja monella ei ole perhettäkään. Olisin huolestunut, jos työ ja työkaverit menisivät oman perheen edelle!

  • ylös 27
  • alas 11

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat