Takuuvarma retroherkku! Peltilihapiirakka syntyy helposti vaikka kaupan lehtitaikinasta

Saa santsata! Anna piirakan levähtää hetki ja tarjoa se sitten ronskisti suoraan pelliltä.

Voitaikinalevyjen sisään leivottu jauhelihariisiseos tuo mieleen lapsuuden. Tein piirakkaa pitkästä aikaa, ja maistuihan se aivan järjettömän hyvältä.Lue koko juttu

Takuuvarma retroherkku! Peltilihapiirakka syntyy helposti vaikka kaupan lehtitaikinasta

Kommentit (5)

Suvi

Meillä on ollut perinteenä, että muuttoihin tai muihin talkoisiin leivon kasan lihapiirakoita käyttäen torttutaikinalevyjä. Täyte levyn toiselle puoliskolle ja toisen puolen käännän kanneksi. Reunat rypytän haarukalla kiinni. Voitelen munalla ja ripottelen pinnalle unikonsiemeniä tai seesaminsiemeniä. Sitten vain uuniin. Valmiit piiraat käärin folioon ja sitten koriin ja talkooporukalle. Jos jää yli, on paketti helppo sujauttaa muovipussiin ja pakastaa. Samalla menetelmällä teen lohipiirakkaa. Unikonsiemenillä ja seesaminsiemenillä on helppo erottaa kalapiirakka lihapiirakasta.

  • ylös 33
  • alas 13
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Suit sait sukkelasti

Valmiista lehtitaikinasta tulee kyllä ihanat kala- ja lihapiirakat, mutta gluteenittomat jäävät ilman, jollei heille tee rahkavoitaikinasta piirakkaa. Ja itse olen kyllä sitä mieltä. että aina mahdollisimman pelkistäen maustettu, koska gluteenittomissa on paljon allergikkoja. Eikä tarkoitus ole läkähdyttää ketään maustamisella, ei mummotkaan sitä tehneeet kun lapsille, lastenlapsille ja lastenlastenlapsille leipoivat. Ottaisin jopa tuon oreganon pois, koska se ei meillä kotona kuulunut tähän, ja lisäisin paprikajauheen tilalle punaisen paprikan pieneksi paloiteltuna.

Muutto

Meillä muutot hoitaa muuttofirma. Ei tarvitse leipoa kenellekään mitään, eikä vaivata ketään kaikessa kiireessä.

Nuppu

Onko kaupoissa myynnissä valmista gluteenitonta piirakkataikinaa, mikä tähän sopisi?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat