Älä kasvata tumpeloa! Opeta nämä 7 asiaa lapsellesi ennen kuin hän muuttaa pois kotoa

Mukaan nuoren omaan kotiin sohvan lisäksi ainakin sulakkeita ja tärkeitä taitoja.

Mistä teini-ikäisen kanssa pitäisi puhua? Ainakin sulakkeista, lattiakaivosta, peiton pesusta ja vessanrätistä. Marttojen kotitalousneuvoja kertoo, mitä taitoja omaan kotiin muuttavilta aika usein puuttuu.Lue koko juttu

Älä kasvata tumpeloa! Opeta nämä 7 asiaa lapsellesi ennen kuin hän muuttaa pois kotoa

Kommentit (13)

.

Kyllä meillä se vessan pesurätti menee muiden siivousliinojen kanssa 60 asteen pesuun jo yhden käyttökerran jälkeen.

 • ylös 69
 • alas 32
Ansuliini620

Mitäs sitten, kun on opetettu kotona kaikki em ja paljon muutakin, mutta kun muuttivat omilleen, eipä vaan osannut pitää kotia siistinä. Lasten isä syytti minua, etten ole koskaan opettanut heitä siivoomaan ym. kotitöitä (olemme eroneet 18v sitten) . Kun lapset muutti omilleen. Lasten isä vaati minua käymään viikottain heidän kanssa siivoamassa. Olin jo uudessa avoliitossa, kun tämä tapahtui. Hän oli silloin jo uudessa suhteessa. Kasvatin lapset siis lähes yksin koko heidän asuessa kotona. Lapsille on aina ovi avoin kotona ja tietävät, että voivat kertoa minulle kaiken ja he auttavat minuakin, kun kysyn jotain.

 • ylös 9
 • alas 11
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pöh

Eikai ex mies voi vaatia sinulta yhtään mitään. Siivotkoon itse, jos häiritsee.
Toisaalta, mitä se kenellekään kuuluu (esim. vanhemmille), mikä aikuisen (lapsen) kodin siisteys taso on, niin kauan kuin ei aiheuta terveys- tai palovaaraa?

 • ylös 40
 • alas 22
Pölytön

Vessan rätti on keltainen...k niinkuin kusi.Mihin unohditte listasta pyykinpesun ja erittäin tärkeän nyrkkipyykin?

 • ylös 19
 • alas 2
SeKo

Vessan pesurätti? Meillä ainakin vessassa pesuharja pytyn pesua varten. Muutenkin (esim. kynsi)harjalla hygienisempää pestä lavuaarit ym. niin ei kuituihin jää bakteereita. Kuivaus lastalla ja harjan pesu tulikuumalla vedellä ja pesuaineella.

 • ylös 3
 • alas 11
Puhdistus myös päältä

Miten vessanpönttö pestään pelkällä harjalla?! Pitäähän se puhdistaa myös päälypuolelta ja siihen kai sentään tarvitaan rättiä. Ellei sitten käytä kertakäyttöisiä puhdistusliinoja...

 • ylös 20
 • alas 3
Ninzu

Minä pesen kaikki mikrokuitupyyhkeet ja loput noin 3 viikon välein 95 puhdistuu kone samalla. Käytän vain mikrokuitupyyhkeet siivouspalvelut ja koppeja .ne on parhaita kun ei tarvii niin paljon pesyIneita.

 • ylös 10
 • alas 7
Äitikertaakolme

Olen nainen mutta minua ärsyttää naisten.vaatimukset kotitöiden jakamisesta tasan silloinkin.kun on itse kotiäiti tai tekee vain vähän töitä. Miehen kuitenkin oletetaan aina tekevän ns miesten työt täysin ilman jakamista. Se tekee, jolla on aikaa!

 • ylös 24
 • alas 6
Isoäiti

Jokaiselle lapselle ja nuorelle pitää vuosien mittaan opettaa
1 Miten laitetaan perusruokaa
2 Miten pidetään koti ja oma itsensä hyvässä kunnossa
3 Järkevä rahankäyttö
4 Yksinkertainen ongelmanratkaisutaito eli on ongelma A eli mitä pitäisi tehdä, että saavutan tilanteen B.

Lisäksi se tärkein asia - kysymään miksi? Tuo kysymys sisältää kaiken oppimisen siemenen.

 • ylös 31
 • alas 2
Samoilla linjoilla

Noh, noh. Kyllä kirjoittajan tarkoitus on kaikkien etu, ensisijaisesti nuoren. Myös hänellä on oikeus itsestään selvään siisteyteen, joka tulee vain oppimalla

Ruusukimppu123

Näistä puolet osaa tehdä jo ala,aste ikäinen jos hänet o lapsena otettu, opetettu olemaan mukana kodin perus siivouksissa jne.
Jos ei lasta oteta mukaan perheen, isä ja äidin tai mummolassa, vaarilassa mukaan kotihommiin niin eihän lapsi saa oppiakaan.
Niinhän ennenvanhaan lapset osallistuivat joka päivä, viikko perheen hommiin joten miksi eivät nyt voisi osallistua?
Ei tartte enää täysi ikäisen taitoja miettiä, opettaa siinä vaiheessa kun muuttaa kotoa pois.
Jos eläisimme e-euroopassa, siellä monta sukupolvea asuu samassa huushollissa ja jokainen kantaa kortensa kekoon omalla osaamisellaan.
Ja ihan maalaisjärjellä.
95c pyykkikoneessa tappaa pöpöjä ja wc rätit voi olla kierrätys kertakäyttöjä esim.sukka jossa reikä, risa t.paita, risa tyynyliina jne.
Kerta siivous ja roskiin- ei tartte erikseen ostaa.
Meillä lapset on otettu kaikkiin okt pihatyöt, kotityöt mm kokkaus, siivous jne mukaan, ikään sopivan mielenkiinnon ja taitojen mukaan vapaaehtoisesti. Hyöty ja huvi.

Vierailija

Jos sairaalassa pysty käyttään samaa rätti - ok siivousliinaa- puhtaaseen sulkuun ja vessaan kun välissä käynyt 90 asteisen pesun. Niin luulen että kotonani voin myös käyttää.

Vierailija

Niin.
On varmasti kaikki kotihommat tärkeitä myös, vaikka sitten eriarvoisuus lisääntyy eikä markkaset tai selänteet tai puljut tee hommia vaan teetättää. Raha tulee ilmastonmuutoksen aiheuttamisesta, urheilijat pahimpia.

Toisaalta on järjetön tilanne miten lapsia kasvatetaan, kun pienestä saakka helvetillinen älämölö, kukaan ei halua hoitaa edes palkkaa vastaan, ei riitä päteviä hoitajia kun vanhemmat paapovat omiaan ha haukkuvat aikuisia. Jokaimen haluaa että oman lapsen ääni kuuluu, että dna leviää.

Kaikki pelkäävät alaikäisten laumoja, melun takia, mutta omaa statusta nostetaan vaikkapa puhumalla miten oman lajin pennut ovat viattomia, vaikka kokemus olisi jotain aivan muuta, miten jo päiväkodissa kieroillaan ja manipuloidaan muita syrjimään vaikkapa.

Sen jälkeen vanhemmat ostavat trampan tai mopon tai mönkijän tai jalkapallon tai koripallon ja ihmiset kärsivät niin koulujen läheisyydessä kuin muualla, uskaltamatta sanoa mitään.

Sen jälkeen nämä löytävät kumppanin ja sama alkaa alusta.

Mietin vain miten järjetöntä. Joutuvatko euroopassa aikuiset pelätä tätä melukiusaamista. Entä lapset toisiaan päiväkodista alkaen? Mikä suomalaisia vaivaa?
Miksi lisääntyä kun se lisääntyimishedelmä tuottaa muille surua, pelkoa ja haittaa, vaikka ei sitä ääneen sanota.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat