Koulusta jäi muistiin outoa knoppitietoa – mutta onko hypotenuusasta ollut mitään hyötyä?

Jokin Pythagoraan lausekin oli, muistaakseni. Mutta konsukiepre-sanajärjestyksen muistan!

Kouluvuosien aikana opitaan uskomaton määrä asioita. Vuosien saatossa iso osa opeista unohtuu, mutta jotkin koulussa opitut asiat jäävät lähtemättömästi mieleen – oli niistä hyötyä tai ei.Lue koko juttu

Koulusta jäi muistiin outoa knoppitietoa – mutta onko hypotenuusasta ollut mitään hyötyä?

Kommentit (9)

Vierailija

Tuo konsukiepre meni kyllä nyt kuitenkin väärin. Oikein on "men jag har inte talat svenska", ei "men jag inte har talat svenska". Olenko varma? Kyllä.

Hei Vierailija, kiitos oikaisustasi! Tämä keski-ikäinenkin täällä toimituksessa muistaa konsukiepre-säännön, mutta tuota en olisi virheeksi tunnistanut. Itse muistelen Min lilla flicka -sääntöä, joka auttaa muistamaan, miten sanat taipuvat omistusmuodon jälkeen. Toivottavasti tuo meni oikein! Yst, Ulla Kodin Kuvalehden toimituksesta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jepa

Pähkinäsaaren rauha 1323. Hämmentävää, en tiedä mitä tapahtumaan on liittynyt enkä ole ikinä kuullut kenenkään puhuvan siitä; paitsi muiden hämmentyneiden joiden päähän on jäänyt sama tieto.

Tiina Titityy

Erinäiset litaniat on tehneet pesänsä meikäläisen aivokoneistoon.
Meillä oli 1970-luvun puolenvälin paikkeilla jonkun opettajan sijaisena eläköitynyt agronomi, jonka opetuksesta on jääneet mieleen suotyypit, metsätyypit ja kivennäismaalajit raekoon mukaan karkeimmasta hienojakoisimpaan. Lukion latinan opetuksesta on jäänyt parikymmentä lentävää lausetta, kuten Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo.

Sieltä -70 luvulta jäi mieleen myös ruotsinopettajan antama nk. leipäsääntö, joka piti muistaa "vaikka oltaisiin tultu yöllä herättämään": Genetiivin ja possessiivipronominin jälkeen adjektiivi saa päätteen -a ja substantiivi on epämääräisessä muodossa ilman artikkelia.
Mistään näistä edellä mainituista opetuksista en muista olleen hyötyä työelämässä.
 

Vierailija

Opettaja opetti ala-asteella meille kuukaudet, joissa 30 päivää: muistisanat ”kesy marsu” (kesäkuu-syyskuu-marraskuu-HUHTIKUU)

Vierailija

Magna Carta 1215.
On osattava, vaikka yöllä herätettäis. Sanoi hissan maikka.
Vielä on mielessä, vaikka vuosia on kulunut 50.
Magna Cartan sisältöä en muista.

Vierailija

"Jos kirjoitat enään, niin tinttaan sua nenään!" loruili äidinkielenopettajani. Ei voi erehtyä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat