Teemu, 39, on minimalisti: ”Luovuin unelmakämpästä ja lähes kaikesta omaisuudestani – huomasin heti olevani iloisempi ja rauhallisempi ”......

Teemulla ei enää ole verhoja tai viihdelaitteita, eikä puhelin piippaa jatkuvasti. ”Nyt ja tässä on hyvä”, Teemu sanoo.

Teemu mietti: Voisinko raivata elämästäni asiat, jotka vievät turhaan aikaa ja energiaa? Mitä tapahtuisi, jos keskittyisin siihen, mikä on oikeasti tärkeää? Hän päätti kokeilla minimalistin elämää.Lue koko juttu

Teemu, 39, on minimalisti: ”Luovuin unelmakämpästä ja lähes kaikesta omaisuudestani – huomasin heti olevani iloisempi ja rauhallisempi ”......

Kommentit (14)

Vierailija

Kiinnostava artikkeli! Onkohan olemassa minimalisteja, joilla sysäys ei ole tullut esim velkaongelmista, burn outista tai vastaavasta?

Sinänsä pieni minimalismi olisi hyväksi useimmille, että on ekologista olla ostamatta liikoja. Kyllä silti hankkisin edes verhot. :)

Kaikille tuollainen täysi omaisuudesta luopuminen ei kyllä sovi, sillä harrastukset ja työ voivat vaatia materiaalia ja välineitä, tai jos se harrastus on vaikka jonkin keräily.

 • ylös 47
 • alas 14
Terhikki

Itse olen ollut lapsesta asti minimalisti. En tosin silloin vielä ajatellut asiaa sen kummemmin, mutta nyt aikuisena asia on valjennut ja minusta on tavallaan hauskaa, kun minimalismista on tullut jonkinlainen muoti-ilmiö ja jatkuvasti saa lukea juttuja aiheesta. Muistan jo lapsena käyneeni kaikki tavarani säännöllisesti läpi ja miettineeni, mitä voisin karsia ja mitä ilman tulla toimeen. Myös nuoruudessa muistan ystävieni ihmetelleen, kun shoppailureissuilta en ostanut juuri mitään vaikka rahaa olisi ollut. En muista koskaan kärsineeni rahapulasta, vaikka esim. opiskeluaikana tulot olivat todella pienet. Sitä vain yksinkertaisesti pärjää todella vähällä, kun keskittyy vain olennaiseen.

 • ylös 47
 • alas 16
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Loistava artikkeli,kiitos siitä. Tuttu juttu itsellenikin,pääasiallinen harrastukseni onkin hankkiutua eroon ylimääräisistä tavaroista lähes joka päivä kaappeja ja näkyviä pintoja syynäillen ja inventaariota tehden..Voi sitä puhdistunutta fiilistä kun työ on suoritettu -meditatiiviseen rauhaan verrattavissa oleva olotila.

Paljon on puhuttu kuolinsiivouksesta,minimalismi on jokseenkin lohdullisempi,elämää kannattelevampi ilmaisu tälle harrastuneisuudelle.

 • ylös 18
 • alas 5
toinen minimalisti

Miten inspiroiva ja ihana artikkeli ja kyllä olennaiseen keskittyminen
on todella tärkeää!

 • ylös 23
 • alas 6
Hannele

Ihanaa, minäkin haluan tyhjyyttä ympärilleni! Ikävä kyllä kanssaihmisen eivät siihen kykene.
Näen haavekuvan, että istun tyhjässä huoneessa keinutuolissa. Ei mitään muuta, vain se hetki elämässä.

 • ylös 12
 • alas 6
Vierailija

Mikäs siinä, helppo homma viikonloppuisälle, mutta vaikeampi toteuttaa sille vanhemmalle jonka luona lapset asuvat jatkuvasti.

Muuten kyllä houkuttelisi minimalismi ja unelmoin joskus jo siitä ajasta kun lapset ovat aikuisia ja voi elää vähemmällä tavaramäärällä. Tosin ainoastaan silloin kun odottaa viikkosiivous ja joka paikka hyrskyn myrskyn.

 • ylös 24
 • alas 9
Vierailija

Toivottavasti huomioi myös lapsensa kun on noin vähentänyt tavaraa ja painolastia elämästään.

Voi olla lapsille ikävää jos isi heti poistamassa annetut lahjat tai muistoesineet. Lasten tulisi saada tuoda omia tavaroitaan viikonloppuvanhempienkin kotiin pelkäämättä että ne hävitetään turhina.

 • ylös 11
 • alas 27
Vierailija

Kotien teknistymistä tai älyllistymistä myös markkinoidaan hyvänä asiana, mutta onko älykoti oikeasti vapauttava vai sitooko aikaa ja energiaa? Ihan mielenkiinnosta kysyn, koska oma tietämys on ohutta koneälystä ja kotien tekniikasta.

On ällistyttävää, kun omat sukujen juuret maalla, ja kun tietää fyysisen työn määrän mitä aiemmat torpparisukupolvet tekivät, mitä kaikkea konetta terveet riskit salilla käyvät miehet ja naiset tarvitsevat 500- 1000 neliön tontinkin hoitoa varten, kun kuitenkin tiedossa on, että kaiken luonnonvaraisen tuho on johtamassa mehiläisten ja kaikkien muiden eläinten kuolemaan, mikä luonnollisestu johtaa aika nopeasti ihmisen itsensä kuolemaan.

On myös ällistyttävää, miten sisustusblogeissa hyvin nopeasti kaikilla on sama tavara, esim valaisin tai tuoli tai astia tai joku kynttilähäkkyrä.

Pelottavaa miten ihminen käyttäytyy.

Pelkästään käyttökelpoisen tavaran kaatopaikalle roudaaminen kun se on ensin hankittu, ja touhun esittäminen kunnioitettavana, parempana kuin loppuun käyttäminen.

Ihminen on heikko, mitä omiin lapsiin tulee, paras ympäristöteko olisi lapsrttomuus, koska nykylapsille hankitaan paljon tavaraa, kun taas afrikassa kantoliina eli pitkä kangas riittää pitkälle, siihen saakka, että lapsi voi olla avuksi muille.

 • ylös 16
 • alas 7
Vielä tuli mieleen

Milloin joku laajentaa minimalismiajattelun tai edes kohtuuajattelun yhteen prosenttiin ihmisistä, jotka omistavat yli puolet luonnonvaroista.

Tai niihin sataan henkilöön, jotka omistavat enemmän kuin puolet ihmiskunnasta omistaa.

Käsillä tekeminen on vaikeampaa, jos kotona on pari sataa tavaraa. Oli se sitten taidetta tai käsitöitä, mutta on totta, että noidenkin tekemisessä lannistaa se, että kaikkea on jo liikaa.

 • ylös 19
 • alas 11
Vierailija

Sähköisiin palveluihin jotka tuhoavat maailmaa, suhtaudutaan kritiikittömästi, mutta karsia pitäisi vanhoista kirjoista, vaikka maailman tuho ei loittene kirjat ja jo tehdyt vaatteet tuhoamalla, mutta sähköisten laitteiden kauppaan jättämällä kyllä.

 • ylös 25
 • alas 8
Vierailija

Niin... Hylkää lapsesi ja ole sinkku ja kas, elämä on helppoa!
Sullopa minimalistikämppääsi noin alkuun vaikka lasten fillarit, kypärät, sukset, monot, luistimet, pulkat, talvikengät ja toppavaatteet. Ja muista hankkia joka vuosi niistä sopivan kokoiset, lapsilla on paha tapa kasvaa. Ja koulua ei muuten nykypäivänä voi käydä ilman tietokonetta, esitelmät ym tehdään kotona koneella ja ladataan pilvipalveluun.

 • ylös 18
 • alas 20
Kierrätä, osta käytettyä ja la...

Tein jo noin 10 vuotta sitten päätöksen, että en osta itselleni uusia vaatteita. Ostan kaupasta uutena lähinnä vain alusasut ja sukat. Vaatteita, kenkiä, harrastusvälineitä ja huonekaluja saamme joko ilmaiseksi tai edullisesti tuttavilta, Tori.fi:sta ja kirpputoreilta. Uudet vaatteet ja kengät ovat valitettavan usein huonolaatuisia, kulutusta ja pesua kestämättömiä kertakäyttötuotteita. Vaatteet, kengät ja kodintekstiilit valmistetaan usein lapsi- ja orjatyövoimalla kehitysmaissa. Huonekaluissa ja harrastusvälineissä on paljon huonolaatuisia tuotteita. Minne kierrätetään nyt muotia olevat, muovista tehdyt polyrottinkikalusteet? Kun polyrottinkiset huonekalut hajoavat, niitä ei voi korjata ja ne joutuvat kaatopaikalle.

Tavaroita voi korjata, kierrättää ja lahjoittaa. Miksi ihmiset vievät jopa roskalavoille hyväkuntoisia, ehjiä ja käyttökelpoisia vaatteita, kenkiä, huonekaluja, polkupyöriä, harrastusvälineitä, suksia, televisioita, tietokoneita jne.? Kotitalouksista heitetään myös ruokaa paljon hukkaan. Samaan aikaan ihmiset ylivelkaantuvat ottamalla kalliita pikavippejä ja kulutusluottoja. Eletään vaikka velaksi, jotta voidaan pitää yllä kulissia ja keinotekoista elintasoa. Miksi ihmiset ostelevat velaksi uusia vaatteita, kenkiä, elektroniikkaa, huonekaluaja ja matkustelevat jopa ulkomailla?

 • ylös 25
 • alas 4

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat