Mokkapalan rakkain lempinimi on masaliisa – siis mikä? Otimme selvää

Masaliisa, suklaaruutu vai mokkapala? Rakkaalla klassikolla on lukematon määrä lempinimiä. Uutta ilmettä mokkapaloihin saa, kun värjää tomusokerikuorrutuksen vihreällä geelimäisellä elintarvikevärillä ja koristele palat vihreällä strösselillä.

Kodin Kuvalehden äänestyksessä etsittiin mokkapalojen suosituinta lempinimeä. Masaliisa voitti ylivoimaisesti. Nimityksen alkuperästä on hauskoja arvailuja, mutta mikä on totuus?Lue koko juttu

Mokkapalan rakkain lempinimi on masaliisa – siis mikä? Otimme selvää

Kommentit (13)

Vierailija

Porista kotoisin olevana ihmettelen suuresti, sillä en ole koskaan kuullutkaan masaliisa-nimestä! Tosin äitini ei ole Porista ja hän on aina tehnyt tuulomantorttua, mitä me lapset olemme aina kutsuneet nimellä suklaapäällinen. Itsekin teen tämän aina vaalealla taikinalla äidin ohjeen mukaan.

Maikku

Joku oli sanonut, että ulkomainen nimi kuulosti masaliisalta. Mochaslice. Siinä se!!!

  • ylös 29
  • alas 9
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Toi Mochaslice sopisi hyvin selitykseksi miksi mun äidin reseptissä lukee Mona-Lisat. Ei ole toki mun äidin suomennos. Mutta täytyypä kysellä mistä tuon reseptin on hommannut ?

Vierailija

Mokkapalojen nimistä. Olisiko ollut Kodin Kuvalehdessä 80- luvulla Tuulomaan tortun ohje. Lasten suussa se taipui tuulosentortuksi ja sitä meillä syödään edelleen. Hankalaa esim koulun myyjäisissä, kun tulee puhuttua mokkapaloista "väärällä" nimellä

Vierailija

Eikö Tuuloman tortun pohja ole vaalea ja mokkapaloissa jotka myös Masaliisa nimellä tunnetaan, tumma?

AP

Porin suunnalla asuvana tämä on kyllä tullut tutuksi rakkauden makupalana, enkä ollut kuullutkaan masaliisa-sanaa ennen ammattikoulua. 

Porilainen

Vain ja ainoastaan masaliisa (nimim. porilainen). Vasta Tampereelle lukioon mennessä opin, että kannattaa sanoa mokkapala, koska masaliisa ei sanonut kenellekään mitään. Ehkä on järkeenkäypää, että nimi tulisi mochaslicesta.

Vierailija

Kyllä se on ihan porilaisten väännös mocha slicesta... Porilaisittain lausuttu moshaslise ja siitä muotoutunu pikkuhjiljaa suunmukaiseksi masaliisaksi...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat