Jos läheisesi on masentunut, hänellä on sinulle yksi toive ylitse muiden: ”Ethän hylkää minua”

Masentunut toivoo kuulevansa nämä sanat: En ole lähdössä tästä mihinkään.

Lupaus pysyä lähellä on Hannan, Karin ja Elinan mielestä tärkein. He ovat sairastaneet masennusta jo vuosia. ”Masentuneen kanssa ei ole helppo elää, mutta jos masentunut jää aivan yksin, häneltä häviää viimeinenkin toivo”, Hanna sanoo.Lue koko juttu

Kommentit (8)

Jätski

Aina ei näy päälle päin että ihminen on masentunut, siltä osin virheellinen yksipuolinen kirjoitus, muutoin todella hyvä.
Ihminen voi toimia kuin kone, normaalisti, tekee kaiken kuten ennenkin mutta sisällä elää tyhjyys ja tunteiden sekamelska, tai tunneköyhyys eikä tunne mitään

Apua ja tukea myös perheelle j...

Toivottavasti myös masentuneen ihmisen perheenjäsenet ja läheiset saavat tarvitsemaansa apua ja tukea! Masentuneen ihmisen synkkä ja toivoton mieliala tarttuu, turruttaa ja uuvuttaa myös lähipiirin. Erityisesti perheen lapset ja nuoret tarvitsevat apua ja tukea, jos omalla vanhemmalla, sisaruksella tai läheisellä on masennusta tai muita mielialaongelmia.

Vierailija

Kun itse olen masentunut suuresti ärsyttää kun ovikello soi ja joku tulee ihan suoraan sanottuna kyttäämään onko siivottu onko lämmitetty onko kaikki kunnossa vittu ei kaikki ole samallaisia toiset pitää perus hommat hankassa vaikka kuinka masentaa ei jokainen masentunut tapa nälkään lemmikeitä ja asu läävässä. Kysykää tarvitsetko jotain eikä saatana tulko kun yleinen syyttäjä tekemään teidän mielipiteiden mukaisia arvioita miten voin tai olen voimatta.!!!!!!!!

Vierailija

Olen sairastanut masennusta vuosia. Minut "ystävät" hylkäsivät. Sukulaiset eivät ole koskaan pitäneet yhteyttä. Yksin jääminen on syy, miksi en parantunut masennuksesta ja joudun todennäköisesti (jos hyvin käy) työkyvyttömyyseläkkeelle ennen kuin olen uraa kunnolla ehtinyt edes aloittaa. Te, joilla on välittäviä läheisiä, olkaa onnellisia niistä. 

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat