Kati tuunaa vanhoista kansallispuvuista arkivaatteita – hame sopii vaikka kumppareiden kanssa

Turussa asuva Kati Keskihannu, 40, on ammatiltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja. Katin Latviasta ostettu leveä vyö toistaa samaa värimaailmaa kuin suomalaiset kansallispuvut.

Kati Keskihannu pelastaa ja tuunaa huonokuntoisia kansallispukuja. Hän käyttää niitä – tai niiden osia – joka päivä. Keski-Suomen puvun hame sopii vaikka kumisaappaiden kanssa.Lue koko juttu

Kati tuunaa vanhoista kansallispuvuista arkivaatteita – hame sopii vaikka kumppareiden kanssa

Kommentit (7)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kansallispukufanaatikot saa hepulin.

Ei saa, kun tässä ei loukata mitään vähemmistöä.

  • ylös 19
  • alas 7
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jekku

Kyllä kansallispuvun kanssa saa meikata, ei sitä kukaan kiellä tai paheksu. Itse en ehkä laittaisi kansallispuvun kanssa mitään burleskihenkistä iltameikkiä, vaan aika maltillisen päivämeikin, mutta en lähtisi juhliin saunapuhtaalla naamalla ”autenttisuuden” kuvitelman vuoksi. Onhan minulla puvun alla modernit alusvaatteetkin.

  • ylös 22
  • alas 8
Nahka-asussa

Kansallispuvut alkavat olla pukukoodi, siinä missä muutkin markkinakoodit. Ei mikään aito, elävä kulttuuri, myy esim. Lappia kaivoksille tuhottavaksi, tai markkinamatkailun pilattavaksi.

Vaatteiden ja asujen ylikorostaminen, itsekkäisiin tarkoituksiin, ei varmasti ole ollut, alkuperäisten asukkaiden tarkoitus. Kenenkään vaatteita, ei rehellisessä kulttuurissa, tarvitse kumartaa.

  • ylös 8
  • alas 10
Tant 52v

Itselle kansallispuku on jotain niin arvokasta, jottei sitä mielestäni sovi silpoa. Joko puku kokonaan, tai ei ollenkaan. Pukuun kuuluu vain niihin kuuluvat korut, eikä muuta.

Vierailija

Kannattaisi ensin ottaa selvää kansallispuvuista, ennenkuin aletaan niitä työstään sen enempää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat